Fernando Alonso:
Thuiskomst!

 

Nadat Renault Sport Racing al eerder de terugkeer van superster Fernando Alonso aankondigde, kon de tweevoudig Formule 1 wereldkampioen 13 oktober jl. gebruik maken van de door de FIA reglementen toegestane 100 km. tracktime (voor promotiedoel) om kennis te maken met de voor hem nieuwe Renault RS20. Mooie gelegenheid voor een vraag en antwoord sessie met de 39 jarige Spanjaard over zijn eerste indrukken van team en wagen. Renault gaf de media gelegenheid hiertoe.

Anjès: Na bijna twee jaar voor het eerst weer achter het stuur?
Fernando: Overweldigend om de speed te ervaren. Hoe alles razendsnel verloopt, hoe snel bochten op je afkomen, hoe trefzeker de remmen aangrijpen. Samengevat, alles beleefd wat een Formule 1 wagen je kan bieden. Het voelde echt te gek!

Anjès: Sensationeel om dit alles op je thuiscircuit bij Barcelona te kunnen doen?
Fernando: Natuurlijk. Denk maar terug aan het jaar 2000. Toen reed ik hier in de Benetton met de Estone-boys. Twintig jaar later is het Renault. Ja, voor mij is dit een bijzonder circuit waaraan ik heel wat goede herinneringen heb overgehouden. Het is ook een track die ik ken als mijn vestzak. Het was ronduit een bijzondere topdag.

Anjès: Intussen bezocht je Enstone (UK), de Renault fabriek, al twee keer en was je een keer in de motoren- en techniek afdeling in Viry (Fr.). Beschrijf je indrukken eens.
Fernando: Vanaf day one in beide gevallen een soort thuiskomen. Die sfeer in Enstone en in dit hele team ademde plezier uit. Plezier dat deze mensen in hun werk hebben. Er hangt een tintelende spanning en toch lijkt alles er zo logisch en simpel te verlopen. Ik voelde mij meteen weer senang bij Renault. Veel van de huidige personeelsleden werkten er in mijn tijd als monteurs en technici. Als je dan hun gezichten herkent en zelf herkend wordt weet je meteen dat het onderling goed zit en alle perspectief biedt om met hen samen te gaan werken.

Anjès: Je begint aan een nieuw Renault-avontuur. Hoe kijk je er tegenaan?
Fernando: Renault maakt de laatste F1 races opvallend veel klaar. Wagen en team staan paraat voor het halen van meer successen, nog dit seizoen. Ik ben al wat ouder maar beslist niet minder hongerig om het weer te bewijzen. Het belangrijkste op dit moment is om vooruit te kijken naar 2021 en zelfs al én vooral naar 2022.Ons óp naar de tóp werken, met z’n allen. Daarin heb ik het volste vertrouwen.