Interview:
3 vragen aan Sergio Pérez…

 

De 31 jarige Mexicaanse teamgenoot van MAX Verstappen geeft op 3 vragen antwoord.

Anjès: Sergio, aantal voorgangers als teamgenoten van MAX Verstappen boekten minder goede tot slechte resultaten en vertrokken zelf (Daniel Ricciardo) of hun contract werd opgezegd. Hoe kijk jij er tegenaan?
Sergio: Het is niet makkelijk om naast een super goede coureur als Max Verstappen je af te schermen van de aandacht die vanzelfsprekend vooral naar hem uitgaat. Je moet sterk zijn, in jezelf geloven en alleen voor jezelf gaan! Dat is het belangrijkste om je waar te maken binnen het team en naar de buitenwereld toe. Plus natuurlijk tevreden zijn met jezelf.

Anjès: Lukt je dat? Je staat bekend als coureur die wisselend presteert De ene keer top, de andere keer flop.
Sergio: Ja, dat is de waarheid. Ik werk hard om op bepaalde punten mijzelf verder te verbeteren. Een positief resultaat zoals een race winnen, een podiumplaats behalen is mooi en geeft je een boost. Bega je een fout, lig je extra onder het vergrootglas. Een goed resultaat behalen hangt van een aantal factoren af. De coureur achter het stuur dient zijn ronden foutloos te draaien. Maar ook o.a. de wagen set-up, de motor, de banden dat pakket speelt evenzo een hoofdrol, moet 100% zijn om optimaal te kunnen presteren. Teamwork is bovendien van groot belang, maar daar mankeert het bij ons niet aan.

Anjès: Wat gaan we nog zien van Sergio in dit jaar?
Sergio: Betere en nog betere resultaten daar vecht ik voor met alles wat ik in mij heb. Ben blij met het vertrouwen van Red Bull Racing dat ook volgend seizoen met mij doorgaat.