Interview:
The Dutch Grand Prix,
nog XX nachtjes slapen….

(door Anjès Verhey)

Met de terugkomst van de Formule 1 op ons Circuit Zandvoort stelde ik (26 juli jl.) enkele vragen aan Robert van Overdijk, Directeur Dutch Grand Prix

Anjès: Is de organisatie voor de Dutch Grand Prix (5 sept.) op alle fronten al kant en klaar?
Robert: Je kunt stellen dat de voorbereiding inmiddels in volle gang is. Alle mogelijke taken die we moeten uitvoeren om 100% klaar te zijn voor dit immens grote event lopen goed. Het is inspirerend om te zien hoe hard en met hoeveel enthousiasme en zorg er door iedereen wordt gewerkt en hoe bijzonder het beoogde en noodzakelijke pakket er nu al uitziet.

Anjès: Nog een weg te gaan?! Milieuverenigingen blijven actief tegengas geven….
Robert: Milieuverenigingen en andere bezwaarmakers geven aan dat de cijfers die de provincie heeft gebruikt om tot vergunningverlening te komen niet correct zijn. De rechtbank voelt zich geen deskundige op gebied van stikstof en heeft dus de STAB (gerechtelijke onderzoeksorganisatie) gevraagd om deze cijfers nogmaals te bevestigen. Zowel provincie als circuit kijken hier positief naar uit. Het Circuit Zandvoort heeft immers een vergunning inclusief het organiseren van de Formule 1 Grand Prix uit het verleden. Het is algemeen bekend dat de inmiddels hybride Formule 1 auto’s alleen maar zuiniger en schoner zijn geworden in de afgelopen
30 jaar.

Anjès: Houden jullie rekening met eventuele weer strengere Corona-maatregelen?
Robert: Als organisator zijn we afhankelijk van de regels en voorwaarden die de landelijke overheid aan ons als organisatie en aan de bezoekers stelt. Vanaf zaterdag 10 juli zijn er nieuwe maatregelen ingegaan die gelden tot en met 13 augustus. Deze maatregelen treffen vooral de festivals en in mindere mate de sportevenementen. We gaan ervan uit dat de maatregelen van de overheid het gewenste effect zullen hebben en dat diezelfde maatregelen, na de 13e augustus kunnen worden losgelaten voor professioneel georganiseerde evenementen. Kortom, we bereiden ons op dit moment voor op de terugkeer van de F1 Heineken Dutch Grand Prix op basis van volledige capaciteit.

Anjès: Is er een ware run van nationale media met de vraag om accreditatie?
Robert: De Dutch Grand Prix organisatie verleent zelf geen accreditaties. Wel bouwen wij media ruimte voor honderden media op basis van normale omstandigheden.

Anjès: Max Verstappen, strijdend voor zijn eerste titel, is voor de fans de spil waar het tijdens The Dutch Grand Prix om draait.
Robert: Max Verstappen is de grootste Nederlandse sporter van dit moment. Wij kijken dan ook vol verwachting uit naar Max zijn komst en zijn team. Maar evenzo naar de andere negen teams en hun coureurs die op Zandvoort beslist voor een grandioos en indrukwekkend evenement gaan zorgen. De fans zullen de eindelijk teruggekeerde Formule 1 race in de duinen dan ook niet snel vergeten. Wij zijn zo goed als klaar voor de ontvangst en tellen de nachtjes af.