Alle lichten op groen bij Mercedes-EQ: de EQA kan per direct worden besteld

 

EQA is de naam van het nieuwe instapmodel in de wereld van de volledig elektrische modellen van Mercedes-EQ. De consumentenadviesprijzen beginnen bij € 49.995 voor de EQA 250 met 140 kW (stroomverbruik gecombineerd: 17,8-19,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km ). De EQA wordt geleverd inclusief 3 jaar Mercedes me Charge. Voor Mercedes me Charge-gebruikers in Europa omvat dit ook ‘Green Charging’ tijdens deze periode zonder extra kosten. De EQA kan per direct worden besteld; de eerste modellen arriveren in het voorjaar bij de dealers.

Tot de uitgebreide standaarduitrusting van de EQA behoren onder meer high-performance led-koplampen met adaptieve grootlichtassistent, de EASY PACK-achterklep die elektrisch opent en sluit, 18 inch lichtmetalen velgen, sfeerverlichting met 64 kleuren, een dubbele bekerhouder, comfortstoelen met viervoudig verstelbare lendensteun, een achteruitrijcamera voor extra gemak en een beter overzicht bij het manoeuvreren alsmede een met leder bekleed multifunctioneel stuur. Ook standaard zijn het intuïtief bedienbare infotainmentsysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) en navigatie met Electric Intelligence.

‘Green Charging’ houdt in dat Mercedes me Charge hoogwaardige certificaten van oorsprong levert die aantonen dat de stroom die via Mercedes me Charge wordt geladen uit hernieuwbare bronnen aan het stroomnet wordt afgeleverd. Dit betekent dat EQA-rijders ‘groen’ kunnen rijden wanneer ze laden bij een van de 175.000 openbare laadstations in Europa. Ook kunnen ze de CO2-voetafdruk verder verkleinen. De EQA wordt geleverd inclusief één jaar Mercedes me Charge. Voor Mercedes me Charge-gebruikers in Europa omvat dit ook ‘groen laden’ tijdens deze periode zonder extra kosten.

Raadpleeg voor meer informatie www.mercedes-benz.nl