Audi TTS competition plus en ‘bronze selection’ trim

 

Audi breidt de TT-serie uit met de nieuwe Audi TTS competition plus. Deze extra potente versie van de TTS Coupé en Roadster is voorzien van vele sportieve extra’s en een vermogen van 235 kW/320 pk. Eveneens nieuw voor de Audi TT- en TTS-serie is de ‘bronze selection’ uitrusting van Audi Sport GmbH. Dit stijlvolle pakket versterkt het design van de Coupé en Roadster met subtiele bronskleurige accenten en tal van aantrekkelijke uitrustingsfeatures.

Als ‘competition plus’ geeft de Audi TTS nadrukkelijk blijk van zijn sportieve aspiraties. De TFSI-krachtbron in de TTS competition plus is nu goed voor een vermogen van 235 kW/320 pk en een maximumkoppel van 400 Newtonmeter. Daarmee accelereert de Coupé vanuit stilstand in 4,5 seconden naar 100 km/u (Roadster: 4,8 sec.). De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. In de TTS competition plus wordt de TFSI turbo-benzinemotor standaard gecombineerd met een 7-traps S tronic-automaat met dubbele koppeling, quattro permanente vierwielaandrijving en Audi magnetic ride schokdempers.

Andere zaken die bij de TTS competition plus tot de standaarduitrusting behoren, zijn LED-koplampen, Audi-ringen op de dorpels, privacy glass (enkel Coupé), rode remklauwen en 20 inch hoogglans zwarte tienspaaks velgen. De vaste achtervleugel en diverse andere in donkere tinten uitgevoerde exterieurfeatures – waaronder de zwarte Audi-ringen voor en achter – versterken de sportieve ambities.

Het interieur van de Audi TTS competition plus onderscheidt zich onder meer door de 12,3 inch grote Audi virtual cockpit, exclusieve lederen bekleding met bijbehorende in leer afgewerkte sierdelen, carbondetails en een met Alcantara en leer bekleed, afgevlakt stuur met 12-uurs markering van Audi exclusive.

Raadpleeg voor meer informatie www.audi.nl