Baanbrekende Opel Mokka vanaf 19 maart bij de dealer

 

De nieuwe Opel Mokka staat vanaf vandaag in vol ornaat bij alle Nederlandse Opel-dealers. Bij de marktintroductie heeft de klant keuze uit een elektrische aandrijflijn en zeer efficiënte verbrandingsmotoren. De nieuwe Opel Mokka met benzinemotor is er vanaf € 26.299,-. De 100% elektrische Opel Mokka-e, met een actieradius van 324 kilometer (WLTP), is te bestellen voor een scherpe vanafprijs van € 34.399,-. Private lease kan al vanaf € 375,- per maand (60 maanden en 10.000 km per jaar). De nieuwe Opel Mokka is per direct te bestellen.

De nieuwe Opel-telg maakt indruk met perfecte proporties en precisie tot in de kleinste details. Korte overhangen en het brede postuur zijn typerend voor de gewaagde, pure uitstraling van de compacte vijfzitter. De nieuwe Mokka is 12,5 cm korter dan zijn voorganger, maar heeft een fractioneel langere wielbasis (+2 mm). De auto biedt vijf zitplaatsen en een bagageruimte van vergelijkbare grootte (350 liter) als die van zijn voorganger. Met een lengte van 4,15 meter laat de Mokka zich eenvoudig manoeuvreren en parkeren.

Het exterieurdesign van de nieuwe Mokka is niet alleen puur en gewaagd, maar ook aerodynamisch efficiënt – niet mainstream, maar gestroomlijnd en typisch Opel. Met een luchtweerstandscoëfficiënt (Cw) van slechts 0,32 heeft de nieuwe Mokka een van de laagste waarden van zijn segment.

Nieuw tijdperk
De nieuwe Opel Mokka luidt ook een nieuw tijdperk in voor Opel. De Mokka is namelijk de eerste nieuwe Opel met het nieuwe familiegezicht, de Opel Vizor, met de opvallende, nieuwe Opel Blitz als middelpunt. Bovendien is de nieuwe Mokka de eerste Opel met het Pure Panel (een volledig gedigitaliseerde cockpit) en een centraal op de achterzijde geplaatste modelnaam.

Opel Pure Panel
Ook het interieur draagt deze heldere filosofie uit. Het nieuwe Opel Pure Panel integreert twee breedbeeld displays en focust op het essentiële. In tegenstelling tot cockpits die overlopen van informatie en bedieningselementen, heeft het Pure Panel een uniek en helder design. Het is duidelijk gestructureerd en bij de eerste aanblik te begrijpen. De ontwerpers van Opel hechtten groot belang aan het voorkomen van digitale overdaad. Om afleiding van de bestuurder te voorkomen, hebben ze gezorgd voor een intuïtieve bediening van het systeem. De belangrijkste functies worden nog steeds met knoppen bediend, zonder daarvoor door submenu’s te hoeven navigeren.

Raadpleeg voor meer informatie www.opel.nl