BMW lanceert BMW M2 CS Racing Cup Benelux

 

BMW Belux, BMW Group Nederland en BMW Motorsport slaan de handen ineen voor unieke toerwagencompetitie +++ Organisatie in handen van M Track Experience BV +++ Met de BMW M2 CS Racing Cup Benelux brengt BMW het concept van ‘customer racing’ in 2021 naar circuits in Nederland en België.

De BMW M2 CS Racing Cup Benelux wordt vanaf volgend jaar gereden in het kader van de Sprint Challenge Benelux. De wedstrijden worden gereden in Zolder, Spa-Francorchamps, Zandvoort en Assen en de kalender zal bestaan uit vijf events. Tijdens elk event staan er drie wedstrijden op het programma: twee korte wedstrijden van 25 minuten en één lange wedstrijd van 60 minuten. Dit format maakt het dus perfect mogelijk om een auto en het budget te verdelen over twee coureurs.

Stefanie Wurst, CEO BMW Group Nederland heeft persoonlijk veel met autoracen. “Ik heb net mijn racelicentie gehaald”, vertelt ze. “Ik kom bovendien uit een familie van BMW-ingenieurs, mijn vader heeft nog samengewerkt met de befaamde racemotorconstructeur Paul Rosche. De BMW M2 is een compacte, snelle BMW in de geest van de BMW 2002 tii en turbo. Precies het soort auto waar BMW in zijn sterke imago mede aan heeft te danken. We kijken er enorm naar uit om de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op het nieuwe circuit in Zandvoort te zien.”

‘Met de BMW M2 CS Racing Cup Benelux lanceren we een uniek concept dat ‘customer racing’ nog dichter dan anders bij onze vele BMW M motorsportfans brengt’, stelt CEO Eddy Haesendonck van BMW Group Belux. Haesendonck stond eerder al samen met Hans Van de Ven van M Track Experience aan de wieg van de zeer succesvolle BMW Boxer Cup en de MINI Challenge