Bob de Jong tevreden na opening rallyseizoen

 

De 34e ADAC-Actronics Rallye Sulingen in Duitsland zette de Nederlandse rallysport na ruim zes maanden weer in beweging. Voor meervoudig Nederlands rallykampioen Bob de Jong en zijn navigator Erik de Wild verliep de wedstrijd naar tevredenheid: “Na zo’n lange winterpauze moet je echt weer in je ritme komen,” wist Bob de Jong dan ook aan de finish, nadat hij zijn Hyundai i20 als achtste over het finishpodium stuurde van de door merkgenoot Christian Riedemann oppermachtig gewonnen Rallye Sulingen.

De rally in Duitsland startte vrijdag nog onder aardige weersomstandigheden, maar daar kwam heel abrupt een eind aan toen een hevig onweer met veel regen losbarstte: “Toen wij aan de start van de tweede klassementsproef stonden begon het net te druppelen, maar voordat we de proef op het industrieterrein hadden afgesloten was het echt noodweer. Wij hadden er wel meer last van dan de auto’s die voor ons waren gestart, maar aanmerkelijk minder dan de equipes achter ons,” was de realistische analyse van navigator Erik de Wild. De Hyundai-equipe wist zich moeiteloos staande te houden in de top-10 van het klassement, waarin de Nederlandse top-equipes het op moesten nemen tegen de Rally2-kanonnen uit de Duitse en Deense kampioenschappen. “Die hadden er al een of meer wedstrijden op zitten dit seizoen en voor ons waren het de eerste meters sinds meer dan een half jaar. Dan merk je wel dat je even tijd nodigt hebt om weer in je ritme te komen,” aldus Bob de Jong. “Maar het gevoel is goed en Erik en ik zeiden al meteen tegen elkaar dat we samen erg goed van start zijn gegaan.”

Zonder technische problemen en met een goed gevoel keerden Bob de Jong en Erik de Wild na de 8e plaats in deze openingswedstrijd dan ook huiswaarts: “Het was een leuke wedstrijd om het seizoen mee te beginnen. We konden lekker onze eigen wedstrijd rijden en zijn tevreden. We kijken uit naar de ELE Rally begin juni, waar we uiteraard voor de prijzen gaan.”