Broers Coronel – en hun auto – klaar voor Dakar 2022

 

Bijna 8400 kilometer dwars door Saoedi-Arabië wacht Tim en Tom Coronel, waarvan bijna 4300 kilometer tegen de klok. Juist die wedstrijdkilometers hopen ze in 2022 beter en sneller door te komen met hun nieuwe auto, de Century. De buggy van Zuid-Afrikaanse makelij biedt hen de mogelijkheid om competitiever te zijn dan de afgelopen jaren.

“Het was een mooi avontuur met The Beast, waarmee we vier jaar hebben gereden, maar het was ook wel een beetje op”, vertelt Tom. “Wij hebben genoeg ervaring om meer de competitie op te zoeken en de Century heeft die potentie ook. Voor Tim was het even een drempel, want The Beast was zijn kindje. Daar heb ik wel een beetje moeten duwen; we doen het samen en dus moesten we er ook samen achter staan. Dat is helemaal in orde hoor. Tim is hartstikke blij met de auto. We hoeven er niet meer over na te denken en hebben er geen omkijken naar gehad. Wel hebben we er een Coronel-sausje over gegoten en een aantal dingen veranderd zoals wij het graag willen.”

De auto en de broers hebben inmiddels de eerste kilometers op Saoedische bodem achter de rug. “We hebben lekker gereden. Tim had meteen een goed gevoel met de auto en ging ook meteen van acquit. Ik geloof dat we er niet eerder zo goed voor hebben gestaan bij de start.”

Het is uiteraard de bedoeling dat dat aan het einde van deze Dakar Rally, over twee weken, ook zo is. “Vergeet de top 10”, waarschuwt Tom. “Ik verwacht dat we de eerste dagen ergens rond de top 25 zullen rijden en gaandeweg wat plaatsen opschuiven. Voor Tim wordt het de vijftiende Dakar, voor mij de tiende. Met die ervaring én de nieuwe auto hopen we in het bijzonder sterke deelnemersveld een gooi te kunnen doen naar een plaats die ergens tussen de 15 en 20 ligt. Volgend jaar gaat dan echt het gas op de lepel.”

Zaterdag begint de Dakar 2022 met een proloog van 19 kilometer om de startvolgorde vast te stellen voor de eerste echte etappe, die op 2 januari is.