Citroën C4 Pure Tech S-S EAT8 ‘Shine’
Ridin on the wild side…

 

(By Anjès Verhey//Foto’s PR)

De metallic bruine C4 die een weekje met me meegaat is een nadrukkelijk stoer getekend SUV-model. Een voor dat type auto dynamische fastback tilt hem boven de massa uit. Grote lichtmetalen wielen, brede banden en een terreinvriendelijke rijhoogte roepen woeste avonturen in onherbergzame streken in je wakker. Onder dak bij Stellantis in Amsterdam Zuidoost huist onder meer ook de importeur van Citroen die ons in de gelegenheid stelde de nieuwe C4 te rijden.

Nét even anders…
Kortom ook weer een Citroën die nét even anders bedacht is dan anderen. Waarvoor een compliment op z’n plaat is. Ondanks het ferme jongens stoere knapen uiterlijk kom je als Citroën adept aan comfort niets tekort. Het ongemeen royale en sporty ingerichte binnenleven zet de buiten opgeroepen gedachtenwereld in extenso voort. Breed, aangenaam stevig steungevend gestoelte alsmede de driezitter achterin vormen de basis voor een gevoel van verzorgde maar niet overtrokken luxe. Alles is gericht op functioneel. Aan eigentijdse veiligheids-voorzieningen noch assistentie bij het managen van de flinke wagen is geen gebrek. Een korte studie leert mij alles over de geboden mogelijkheden in de nieuwe Citroën C4. De wat hogere zitpositie helpt je veilig om de auto door druk verkeer en in vrije parkeerhavens te loodsen. Easy as it goes!

Transmissie…
‘Shine’ is de meest compleet uitgeruste luxe editie die over een 155 pk benzinemotor beschikt en over een via ‘n uitermate geraffineerd ‘schuifje’ te selecteren 8-traps automatische transmissie. Zo’n zelfwerkende versnelling zonder hinderlijk getrappel geeft je als bestuurder de rust om ontspannen je volle aandacht op het verkeer te houden en onvermoeid onderweg te zijn.

Elektrische uitvoering…
Voor de nieuwe C4 zijn er vier uitrustings-nivo’s beschikbaar en alle te combineren met de 100 en 130 pk S/S motor. Voor progressieve wereldredders is er ook een 100% elektrische C4 leverbaar. Actieradius daarvan bedraagt 350 km. Je laadt de accu’s in een recordtijd van 30 minuten voor 80% weer op! De Citroën C4 is dus echt van alle markten thuis en mikt op jeugdige actieve mensen die volop in het leven staan en overal veilig en zonder aarzelen vooraan willen komen!

Prijs uitvoering als door ons gereden zonder extra’s 34.580 euro, 0-100 km/u in 8,2 seconden en de maximum snelheid bedraagt 208 km/u.

Raadpleeg voor meer informatie www.citroen.nl