Citroën presenteert nieuwe C3 voor internationale groeimarkten

 

Citroën versterkt zijn internationale positie met een nieuwe modelfamilie voor strategische groeimarkten. Het merk trapt af met een nieuwe C3 die is ontwikkeld in en voor India en Zuid-Amerika en ook in die regio’s geproduceerd wordt. De nieuwe C3 maakt deel uit van een ambitieus productplan waarin Citroën in drie jaar drie internationaal georiënteerde modellen lanceert, stuk voor stuk met het kenmerkende Citroën-DNA in termen van comfort, stijl, praktische bruikbaarheid en moderne connectiviteit.

De nieuwe Citroën-modellen voor strategische groeimarkten zijn onderdeel van het ‘C Cubed’-programma dat Citroën in 2019 lanceerde. Met een toonaangevend en zeer concurrerend productaanbod met het kenmerkende Citroën-DNA en eigenschappen die aansluiten op de specifieke behoeften in de beoogde regio’s, moet de internationale positie van Citroën worden versterkt en de toekomst van het Franse merk worden veiliggesteld.

“C3 is onze handelsnaam voor al onze B-segment hatchbacks over de hele wereld, wat niet betekent dat het overal hetzelfde model is. Deze nieuwe C3 verschilt van de Europese versie. Het ontwerp is geïnspireerd door en gericht op de landen in kwestie, om een unieke oplossing te bieden die de Citroën-identiteit volledig overbrengt. De aankoop van een auto is een grote investering voor klanten en onze ambitie als mainstream automerk is om een modern, prestigieus model aan te bieden met een hoge specificatie voor de prijs, in de voorhoede van de markt. Om dit te realiseren, zijn onze lokale teams volledig betrokken bij het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van het model”, aldus Citroën CEO Vincent Cobée.

Raadpleeg voor meer informatie www.citroen.nl