Dacia Duster TCe 150 EDC Prestige
Royale Prijsvechter

 

(tekst en fotografie: Robbert Verheij/Importeur)

‘Robuust, ruim, goedkoopste SUV’, zo adverteert Dacia met de nieuwe Duster. Een grote en bovenal handzame auto voor alledag, die prettig geprijsd is en verrassend overzichtelijk. Zo mochten wij ervaren tijdens een week ‘op pad’!

Amerikaanse look
De eerste blik op de nieuwe Duster verrast. De auto staat te stralen in een aantrekkelijke Oranjetint, ziet er strak en een beetje Amerikaans stoer uit en heeft mooie details, zoals wielkastbeschermers, een glimmende, neusbrede grille en in grijswit uitgevoerde voor- en achterbumpers. Tel daar dakdragers en schitterende, forse wielen bij op en we zien een opvallende SUV, die roept om verdere kennismaking. Voordat we instappen nog even aandacht voor de motorisatie. De Duster is uitgerust met een 1.3 liter viercilinder motor die maar liefst 150pk biedt.

Eenvoud
Onze nieuwsgierigheid is geprikkeld en we stappen de Duster binnen. Opvallend stevige stoelen die brede ondersteuning bieden voor de voorpassagiers. Net als in de eerder gereden Sandero valt de rust op in het interieur. Ergens moet je op inleveren, gezien de lage aanschafprijs voor een auto in dit segment en dat zie je terug in de eenvoud van het dashboard. Geen overbodige digitale schermen en geen veelvoud aan bedieningselementen. Robuust, overzichtelijk en functioneel! Dat stemt positief. Als je beter kijkt ontdek je, dat alles wat je gewend bent aanwezig is en de bedieningsfuncties goed bereikbaar en makkelijk te gebruiken.

Ruim bemeten
Je hebt als bestuurder en voorpassagier alle ruimte en naast een goed bemeten en verlicht dashboardkastje, flinke zijvakken, bekerhouders en een onzichtbaar vak in de verstelbare middenarmsteun. De in 1/3-2/3 delen neerklapbare achterbank is tevens stevig en biedt 3 volwassenen makkelijk ruimte en comfort. Door het flinke formaat van de Duster en de rechttoe-rechtaan carrosserie heb je volop been- en hoofdruimte in de auto. Tel daar het grote glasoppervlak rondom bij op en je bemerkt het verlangen om op pad te gaan met deze stoere SUV.

Stille tocht
Onze testversie van de Duster is uitgerust met een 6-traps automaat. Na indrukken van de startknop kunnen we ontspannen op pad. Direct valt de lengte van de wielbasis op. De auto is lang en je moet dus even wennen op rotondes en met keren. De auto heeft ruimte nodig. We bemerken dat de motor zich nauwelijks roert tijdens de eerste kilometers over binnendoor wegen. Door de hoge zit, het goede zicht rondom en het benoemde bedieningsgemak toeren we genietend door het Groene Hart van Nederland. De auto accelereert met een kleine hindering bij lage toeren, maar als je ‘doortrapt’ dan pakt hij zijn power en weet snel kracht en snelheid te pakken. Sturen gaat licht en direct.

Vakantiekracht
We rijden ook flink wat kilometers over de Nederlandse en Duitse snelwegen. Hierbij valt vooral het zicht rondom op en de stilte binnenin. Alles laat zich soepel bedienen en bij hoge snelheid voelt de Duster comfortabel en bovenal veilig. Een auto die je graag meepakt op een vakantie.

Samengevat
De Duster mag met recht een ruime en robuuste SUV genoemd worden. Goedkoop is hij ook en zuinig vooral. Met een gecombineerd verbruik tijdens de test van 6,2 liter per 100 kilometer. Wie op zoek is naar een complete, ruime alleskunner doet er goed aan om een testrit te gaan maken.

+ Ruime, stoere en moderne SUV
+ Zuinig en voldoende power
+ Overzichtelijk en veel opberg- en bagageruimte

– Grote draaicirkel, lange wielbasis
– Power in lage versnelling

Een Dacia Duster is al verkrijgbaar vanaf € 19.525,00 Euro

Gegevens testversie:
Kleur: Orange Arizona, 6-traps automaat, Benzine
Opties: Sleutelkaart, USB aansluitingen achter, 360 multiview camera, Reservewiel, Navigatie met kaart West-Europa
Prijs testversie: € 29.055,00

Voor meer informatie raadpleeg www.dacia.nl