Dacia Sandero Stepway TCe 90 GPF Stepway Comfort
Succes verzekerd

 

(door Robbert Verhey/foto’s PR)

Benzine-uitvoering, handgeschakeld 6 versnellingen

Wie als particulier een nieuwe auto wil aanschaffen en liever niet de hoofdprijs betaalt komt al snel uit bij Dacia. Inmiddels heeft het merk onder de vleugels van Renault een enorme vlucht genomen en biedt de consument moderne technologie, veelzijdige gebruiksmogelijkheden en keuze uit een breed scala van modellen. Veruit de populairste is de Sandero. Wij reden een week met de nieuwste versie (3e generatie) in de Stepway-uitvoering.

Op het 1e gezicht
De nieuwe Sandero Stepway deelt zijn technische basis voor het eerst met de nieuwe Renault Clio, waarmee de auto een behoorlijke stap voorwaarts maakt qua veiligheid en techniek. Qua uiterlijk en ten opzichte van de ‘normale’ versie heeft de Stepway een aantal speelse en handige details. Hij staat hoger op de wielen, heeft stoere bumpers en beschermdelen rondom en op het dak zijn verstelbare dragers aangebracht. Van alle kanten is het een modern en speels ogend geheel.

Overzichtelijk
Een 5-persoons Crossover met een aanschafprijs van € 20.140,– (onze uitvoering) klinkt misschien als een grap. Vooral als je kennis hebt gemaakt met de buitenzijde en verrast bent door de grootte en de moderne uitstraling. Dan zal het binnen wel behelpen worden? Niks is minder waar. Natuurlijk zijn er geen overbodige knoppen en digitale systemen in het interieur te vinden, maar wie eenmaal op de fijne stevige stoelen heeft plaatsgenomen ontdekt al snel dat alles aanwezig is om een veilige en mooie rit te gaan maken. De Dacia Sandero Stepway heeft een robuust hard kunststof dashboard met slechts enkele noodzakelijke knoppen en een centraal erop geplaatst navigatie- en mediasysteem. Als bestuurder heb je niet meer nodig! De bediening is makkelijk en snel te vinden. Wel zo veilig onderweg dus. Als bestuurder en passagier heb je veel ruimte. Makkelijk kun je met vijf personen plaatsnemen en benen en hoofd komen (ook van langere personen) niet in de knel. Goed is ook de hoge zit en het zicht naar alle kanten vanuit de auto. Er is een pluim te geven voor het hoge veiligheidsaspect.

Makkelijke bediening
De lage aanschafprijs en de compleetheid van de auto maken de Sandero Stepway beslist tot een succes. Veel ruimte en moderne technologie. Eenmaal gestart en onderweg blijkt het een alleskunner. We begonnen met een rustige rit door Het Groene Hart en langs de Loosdrechtse Plassen. De Sandero biedt dus goed zicht en al snel weet je blindelings de bedieningsknoppen te vinden. Eigenlijk doet de auto wat je verwacht. Hij gedraagt zich vrij neutraal in het rijden. Plezierige eigenschap vonden wij. Op de snelweg is hij actief, voelt betrouwbaar aan en stuurt makkelijk en licht. We reden ruim 650 kilometer met deze nieuwe Sandero Stepway. Voornamelijk binnendoor over land- en boswegen en werden een beetje verliefd. Het is puur autorijden en genieten. Geen toeters en bellen, maar een ruime, handelbare en fijne auto voor een spectaculair lagere prijs. De motor is rustig en laat zicht hooguit even horen op het moment van accelereren. De 6-versnellingsbak schakelt soepel en het enige geluid dat soms storend werkt zijn de banden. Onze Sandero verbruikte gemiddeld een liter per 20 kilometer.

Samenvattend
De nieuwe Sandero Stepway is een uitstekend alternatief voor mensen die gewoon veilig, comfortabel en betaalbaar willen autorijden. Hij is heerlijk in alledaags gebruik. Dankzij de variabele bagageruimte, de dakdragers en het ruime interieur is het tevens een auto die je graag meepakt op vakantie. Succes verzekerd voor Dacia met deze nieuwe Sandero.

+ Modern uiterlijk en veelzijdige gebruiksmogelijkheden
+ Ruimte voor 5
+ Aanschafprijs en moderne techniek
+ Handelbaar, comfortabel

– Beetje grof interieur, veel harde kunststof
– Wat harde vering. Vooral merkbaar bij drempels;
– Rijprestaties toereikend en neutraal karakter.

Raadpleeg voor meer informatie www.dacia.nl