De goedkoopste elektrische auto in Nederland

 

Een aantal merken waren er vroeg bij met elektrische auto’s. Dan denk je natuurlijk aan Tesla, of Nissan met de Leaf. Maar ook Renault was er als de kippen bij. Het Franse merk is in aantallen zelfs het grootste EV-merk van Europa. Nu introduceert Renault de nieuwe Twingo Electric, de goedkoopste elektrische auto in Nederland.

Populairste elektrische auto van Europa
Renault heeft dus veel ervaring met elektrische auto’s en in het bijzonder met compacte elektrische auto’s zoals de Zoe. Dat legt ze geen windeieren: in de eerste helft van 2020 was de Zoe de best verkochte elektrische auto in Europa.

Maar naast de Zoe heeft Renault nog meer EV’s, denk bijvoorbeeld ook aan de aan de Twizy. Een knotsgek ding waar je gewoon de openbare weg mee op mag en je volledig elektrische je dagelijkse boodschappen mee kunt halen. De Twingo Electric zit een beetje tussen deze twee modellen in.

Benzine of elektrisch?
Aan de buitenkant lijkt de Twingo Electric op een normale Twingo. Zowel de binnen als de buitenkant verraden niet dat deze Twingo niets moet hebben van benzine. Oke, er mist een uitlaat en her en der zit een ZE-badge — Zero Emission — maar dat is het ook. Zelfs de tankklep en de luchthapper voor de motor zitten nog op dezelfde plek. Ook de bagageruimte is ongewijzigd: 245 liter.

Raadpleeg voor meer informatie www.renault.nl