De Manta is terug: de eerste ElektroMOD van Opel

 

De iconische en bijzonder tijdloze Opel Manta werd vijftig jaar geleden geïntroduceerd met een viercilinder benzinemotor. Nu is het model terug, als eerste ‘ElektroMOD’ in de geschiedenis van Opel. De Opel Manta GSe ElektroMOD is elektrisch aangedreven en combineert daarmee het beste van twee werelden: het klassieke uiterlijk van een stijlicoon met geavanceerde technologie voor duurzame mobiliteit.

“De Manta GSe ElektroMOD laat perfect zien met welk enthousiasme wij bij Opel auto’s bouwen. Hij combineert ons prachtige erfgoed met onze huidige toewijding aan emissievrije mobiliteit voor een mooie, duurzame toekomst. Opel biedt al veel elektrisch aangedreven modellen aan – en nu hebben we ook de legendarische Manta A geëlektrificeerd”, zegt Michael Lohscheller, de CEO van Opel.

De Opel Mante GSe ElektroMOD illustreert de fascinatie van een groeiende groep autoliefhebbers en verzamelaars die klassieke auto’s zoals de Opel Manta restaureren en ombouwen tot zogenoemde restomods, waarbij originele en moderne techniek en design worden gecombineerd. De volledig elektrische Manta is net zo sportief als de originele Opel Manta GSe en laat zijn ambities zien in de toevoeging aan zijn naam. In de naam ElektroMOD verwijst ‘MOD’ naar de Engelse afkorting van ‘modification’.

Onder de kenmerkende zwarte motorkap is de viercilinder benzinemotor vervangen door een elektromotor met 108 kW (147 pk) vermogen en 255 Nm koppel. De letter ‘e’ in GSe staat nu dus voor elektrisch. Daarmee is de Opel Manta GSe de krachtigste Manta A die ooit door Opel gebouwd is. In 1974 en 1975 was de Manta GT/E met 77 kW (105 pk) immers de krachtigste versie van de eerste generatie Manta.

De bestuurder kan in de Mante GSe ElektroMOD handmatig schakelen met de originele vierversnellingsbak of ‘automatisch’ rijden door direct de vierde versnelling in te schakelen. Het motorvermogen gaat altijd naar de achterwielen, waarmee de Opel Manta een klassieke sportauto is gebleven, maar wel met een gemoderniseerde aandrijflijn.

De Mante GSe ElektroMOD is voorzien van een 31 kWh, goed voor een actieradius van ongeveer 200 kilometer*. Net als de productiemodellen Opel Corsa-e en Opel Mokka-e kan de Manta GSe ElektroMOD energie terugwinnen tijdens het remmen. Opladen aan een laadpunt kan via de 9,0 kW boordlader met 1- en 3-fase wisselstroom (AC). Daardoor is de batterij van de Manta GSe binnen vier uur weer volledig opgeladen.

Raadpleeg voor meer informatie www.opel.nl