De Mazda CX-5 2022: meer verfijning en een vernieuwde line-up

 

Mazda’s stijlvolle, krachtige en dynamische SUV, de CX-5, heeft een behoorlijke update gekregen. De Mazda CX-5 heeft een vernieuwd exterieurdesign en drie nieuwe uitrustingsvarianten: Newground, Sportive en Signature. De vernieuwde Mazda CX-5 is bovendien voorzien van een Mi-Drive rijmodus-selector, een verbeterde rijdynamiek en meer keuzemogelijkheden, verbeteringen op het gebied van bagageruimte en het gebruiksgemak in het interieur en een uitgebreid gamma veiligheidsvoorzieningen. In Nederland staat eind 2021 de vernieuwde CX-5 in de showroom voor een vanafprijs van € 35.990.

De nieuwe generatie Skyactiv-Vehicle Architecture van Mazda is nu ook toegepast op de CX-5 2022, waarbij de carrosserie, de wielophanging en het zitmeubilair zijn doorontwikkeld om het rijcomfort te verbeteren en vermoeidheid tegen te gaan. Ook het weggeluid is sterk verminderd, met name bij het rijden op ruwe ondergrond, zoals gravel. De belangrijkste SUV-eigenschap, een trekgewicht van minimaal 1.800kg, blijft behouden.

Krachtige voorzijde met kenmerkend vleugeldesign
De voorzijde van de CX-5 2022 is te herkennen aan een krachtige, nieuwe, meer driedimensionale grille en het kenmerkende vleugeldesign. Een voorkomen die veel gelijkenissen kent met de nieuwe generatie Mazda’s, zoals de CX-30 en Mazda3. De voor- en achterlichtunits zijn opnieuw vormgegeven en er is een nieuwe exterieurkleur – Zircon Sand – leverbaar. Daarnaast biedt Mazda naast de reguliere line-up (bestaande uit de standaarduitrusting, Comfort en Luxury) straks drie extra uitrustingsvarianten, die zijn voorzien van subtiele verschillen om het eigen karakter te benadrukken.

Drie nieuwe uitrustingsvarianten
Compleet nieuw is de Newground, die met een meer offroad uitrusting de SUV-eigenschappen van de CX-5 extra accentueert. Voorzien van een zilverkleurige skid-plate in de voor- en achterbumper, zilverkleurige sierdelen op de portieren, zwarte buitenspiegels, groengele accenten op de grille en 19-inch lichtmetalen velgen. In het interieur wordt een kunstlederen bekleding met kunstsuède afwerking gecombineerd met sierstiksels en ventilatieroosters die een groengeel accent hebben.

Raadpleeg voor meer informatie www.mazda.nl