De nieuwe BMW 2 Serie Coupé

 

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé vormt de maatstaf voor rijplezier in het premium compacte segment. Met zijn dynamische rijkwaliteiten, atletische design, krachtige motoren en verfijnde ondersteltechnologie is het model volledig gefocust op sportiviteit. De unieke uitstraling, zescilinder-in-lijn benzinemotor, achterwielaandrijving en van de BMW 4 Serie overgenomen onderstelcomponenten onderscheiden de nieuwe BMW 2 Serie Coupé van zijn concurrenten.

BMW zet zijn traditie van bijzonder sportieve compacte modellen voort. De nieuwe BMW 2 Serie Coupé vormt de maatstaf voor rijplezier in dit premium autosegment. Met zijn dynamische rijkwaliteiten, atletische design, krachtige motoren en verfijnde ondersteltechnologie is het model volledig gefocust op sportiviteit. De unieke uitstraling, zescilinder-in-lijn benzinemotor in het topmodel, achterwielaandrijving en van de BMW 4 Serie overgenomen onderstelcomponenten onderscheiden de nieuwe BMW 2 Serie Coupé duidelijk van de BMW 1 Serie – en van zijn concurrenten. Daarmee volgt de nieuwe BMW 2 Serie Coupé de bandensporen van de legendarische BMW 02, die 55 jaar geleden het fundament legde voor de compacte en onweerstaanbaar sportieve tweedeurs BMW modellen.

Naast merkbaar dynamischere rijeigenschappen biedt de nieuwe BMW 2 Serie Coupé een premium ambiance in de cockpit en talrijke innovaties op het gebied van bediening en connectiviteit. Ten opzichte van de voorganger is het aanbod van bestuurdersassistentiesystemen flink uitgebreid. De nieuwe BMW 2 Serie Coupé zal op 8 juli 2021 geheel in stijl zijn debuut maken op het Goodwood Festival of Speed in Engeland. De productie van de compacte vierzitter zal zijn in de Mexicaanse BMW Group productiefaciliteit San Luis Potosí. Bij de marktintroductie begin 2022 vormt een performance uitvoering van BMW M GmbH het sportieve topmodel. Dat is de nieuwe BMW M240i xDrive Coupé (gemiddeld brandstofverbruik 8,1 – 8,8 l/100 km / gemiddelde CO2 emissie 185 – 200 g/km volgens WLTP). Met zijn 275 kW/374 pk sterke zescilinder-in-lijn benzinemotor en intelligente vierwielaandrijving zorgt dit model voor een in deze klasse ongeëvenaarde rijbeleving. De BMW 2 Serie Coupé biedt verder keuze uit een viercilinder benzinemotor en een viercilinder dieselmotor, beide gekoppeld aan achterwielaandrijving.

In het oog springende voorzijde met koplampen en BMW nierengrille in exclusief design.
Driedimensionale vlakken, driehoekige vormen en diagonale lijnen bepalen het markante vooraanzicht van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé. Geaccentueerde wielkuipen en een powerdome in de motorkap laten geen misverstand bestaan over zijn dynamische rijkarakter. De BMW nierengrille is horizontaal en beschikt over verticaal geplaatste luchtkleppen in plaats van traditionele spijlen. Deze openen elektrisch wanneer de motor extra behoefte heeft aan koeling. De standaard full-LED koplampen bevinden zich op de uiterste hoeken van de voorzijde en hebben net als de legendarische BMW 02 modellen een enkele ronde unit. Als optie kunnen adaptieve LED koplampen met BMW Selective Beam (antiverblindings-grootlichtassistent) worden besteld. Deze zijn ook leverbaar in optionele M Shadow Line specificatie, met donker uitgevoerde koplampdetails.

Raadpleeg voor meer informatie www.bmw.nl