De nieuwe DS 4: verfijning in design, technologie en comfort

 

De orderboeken van de nieuwe DS 4 zijn geopend. Het recent onthulde nieuwe model in de DS line-up beleefde deze week zijn fysieke, Nederlandse première in De Krachtcentrale te Huizen. De eerste leveringen staan gepland vanaf het laatste kwartaal van 2021, beginnend met de exclusieve, gelimiteerde uitvoering DS 4 LA PREMIÈRE. Bestellen kan vanaf vandaag. De rijklaarprijs van de DS 4 PureTech 130 Bastille+ Automatic is € 35.450,-. Plug-in hybride rijden kan al vanaf € 41.150,-, met de DS 4 E-TENSE 225 Bastille+.

Design: stijlvol silhouet
De nieuwe DS 4 heeft in het oog springende proporties. De breedte van 1,83 meter en de wielen met een diameter tot maximaal 20 inch; (19 inch is standaard vanaf TROCADERO en PERFORMANCE LINE) in combinatie met een lengte van 4,40 meter en een hoogte van 1,47 meter zorgen voor een krachtige uitstraling.

De voorzijde wordt gekenmerkt door een nieuwe lichtsignatuur. De sierlijke koplampen zijn voorzien van het DS MATRIX LED VISION-systeem. Ze worden gecompleteerd door dagrijlichten die aan weerszijden uit twee rijen leds bestaan (in totaal 150 leds). De DS WINGS verbinden de koplampen met de grille. Afhankelijk van de uitvoering bestaat deze uit twee delen, met ruitvormige motieven in verschillende groottes. De lange motorkap zorgt voor een dynamisch silhouet.

Het profiel combineert sierlijkheid en scherpe lijnen. De vlakke portiergrepen zijn verwerkt in de portieren met scherpe belijning. De verhouding tussen de carrosserie en de grote wielen (waaronder de 20-inch versie met aero-inzetstukken) is ontleend aan het studiemodel DS AERO SPORT LOUNGE.

Aan de achterzijde loopt de daklijn sterk af; hij sluit aan op een steil aflopende achterruit met een geëtst ‘Reflective Design’-structuur. Het silhouet is niet alleen stijlvol, maar ook aerodynamisch efficiënt. De achterspatborden zorgen voor een gespierde uitstraling, terwijl de rondingen en scherpe randen van de carrosserie de C-stijl benadrukken, die in hoogglans zwart is afgewerkt en is voorzien van een DS Automobiles-logo. Aan de achterzijde bevindt zich een nieuwe generatie lichtsignatuur die het laser-gegraveerde schubeffect voortzet.

Raadpleeg voor meer informatie www.ds.nl