De nieuwe Kia Sportage – innovatieve SUV, ontworpen en ontwikkeld voor Europa

 

Kia heeft vandaag de Europese versie van de nieuwe Sportage onthuld. De nieuwste generatie combineert een slank en gespierd design met een hoogwaardig en hypermodern interieur met een zwevend, gebogen beeldscherm en het allernieuwste op het gebied van connectiviteit.

De Europese Sportage staat op een nieuw platform en is volledig afgestemd op de wensen van Europeanen. Door het slimme concept biedt de nieuwe Sportage aanzienlijk meer hoofd-, been- en bagageruimte dan zijn voorganger. De beenruimte op de tweede zitrij is de grootste in het segment.

De state-of-the-art hybride-aandrijflijnen zorgen voor een forse verlaging van de uitstoot én een lager brandstofverbruik. De Sportage is nu voor het eerst ook verkrijgbaar als Plug-in Hybrid (PHEV) waarmee de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch kunnen worden gereden.

Ook op het gebied van rijkwaliteit heeft de Sportage een aantal innovaties in petto. Een mooi voorbeeld is de nieuwe generatie Electronic Controlled Suspension (ECS) die te allen tijde optimaal comfort en een superieure wegligging biedt dankzij de realtime dempingsregeling. Het eveneens nieuwe Terrain Mode geeft de Sportage uitstekende rijeigenschappen onder uitdagende omstandigheden op gladdere wegdekken met sneeuw, modder of zand. De nieuwste generatie Sportage is ook voorzien van een indrukwekkend arsenaal aan DriveWise-assistentiesystemen.

Opposites United: het nieuwe, gedurfde exterieurdesign
De nieuwe Sportage is de eerste generatie die geheel is ontworpen volgens de nieuwe designtaal van Kia. Het Opposites United exterieurdesign van deze Sportage is grensverleggend, met als doel om de SUV een dynamische en assertieve uitstraling te geven.

De gedurfde designfilosofie bestaat uit vijf pijlers: Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life, Tension for Serenity and Bold for Nature. De laatste pijler – Bold for Nature – heeft een diepgaande invloed gehad op het design van de nieuwe Sportage, dat de natuurlijke wereld belichaamt en een designidentiteit creëert met een emotionele en organische vorm.

Van voren is de nieuwe Sportage direct te herkennen aan de zwarte grille die zich uitstrekt over de gehele breedte. Het is een moderne interpretatie van de Tiger Nose grille, gecombineerd met de futuristisch uitziende boomerang-style dagrijverlichting, die fraai is geïntegreerd met de Matrix LED-koplampen.

Een primeur voor de Europese Sportage is het in zwart uitgevoerde dak dat het sportieve profiel accentueert en de unieke C-stijl benadrukt. De chromen schouderlijn loopt door tot aan de achterkant en is visueel geïntegreerd in de achterspoiler, voor een extra sportieve uitstraling.

Aan de achterkant valt het gespierde fastback-ontwerp op dat naadloos overgaat in de achterlichten die op verfijnde wijze in de carrosserie zijn geïntegreerd. Ze zijn visueel met elkaar verbonden, waardoor de nieuwe Sportage van achteren een verbluffend brede indruk maakt.

Afhankelijk van de gekozen uitvoering, staat de nieuwe Sportage op 17-inch, 18-inch of 19-inch lichtmetalen velgen met een grote variëteit aan designs, kleuren en afwerkingen.

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl