De nieuwe Opel Astra: zelfverzekerd, geëlektrificeerd en efficiënt

 

Opel presenteert de geheel nieuwe, zesde generatie Astra. Dertig jaar na de lancering van de eerste generatie die de legendarische Kadett opvolgde, opent de nieuwe Astra het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van het merk. Nooit eerder was een Opel in deze klasse leverbaar met geëlektrificeerde aandrijving.

Opel levert de nieuwe Astra met keuze uit twee plug-in hybridevarianten. Het gamma omvat ook uiterst efficiënte benzine- en dieselvarianten in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak met minimale interne wrijving of een 8-traps automaat.

Op het gebied van design maakt de nieuwe Astra een duidelijk statement. Het model oogt dynamischer dan ooit met zijn strakke oppervlakken, zonder overbodige elementen, en het nieuwe Opel Vizor-familiegezicht. Het ontwerp illustreert dat de nieuwe Astra klaar is om een nieuw tijdperk in te luiden.

De nieuwe Opel Astra komt dit jaar op de markt als vijfdeurs hatchback met een laag profiel en toch meer ruimte dan zijn voorganger. Met een lengte van 4.374 mm en een breedte van 1.860 mm raakt hij de ‘sweet spot’ van de compacte klasse.

Dankzij de opvallend korte overhang aan de voorzijde is de nieuwe Astra slechts 4 mm langer dan het vorige model, terwijl de wielbasis van 2.675 mm (+13 mm) aanzienlijk groter is. Bovendien doet de gespierde houding van het koetswerk geen afbreuk aan de praktische bruikbaarheid van de Astra. De bagageruimte met een verstelbare bodem biedt de bestuurder en zijn vier passagiers nog altijd 422 liter aan laadcapaciteit.

De zesde generatie Astra is ontworpen en ontwikkeld bij Opels thuisbasis in Rüsselsheim, waar dit najaar ook de productie van start gaat. Net als bij zijn voorganger die in 2015 werd geïntroduceerd, komt de nieuwe Astra met innovaties die normaliter alleen in hogere segmenten te vinden zijn. Zo is het model leverbaar met de nieuwste versie van de adaptieve Intelli-Lux LED® Pixel Matrix verlichting– die rechtstreeks afkomstig is uit het vlaggenschip van Opel, de Insignia – en met 168 LED-elementen toonaangevend is de compacte en middelgrote klasse.

Raadpleeg voor meer informatie www.opel.nl