De nieuwe Porsche 911 GTS-modellen: opvallender en dynamischer dan ooit

 

Tweeëneenhalf jaar na de marktintroductie van de 992 breidt Porsche de 911-range uit met de sportieve GTS-modellen. Twaalf jaar geleden presenteerde Porsche de 911 voor het eerst als GTS. De nieuwe GTS-generatie van de populaire sportwagen is krachtiger, dynamischer en aantrekkelijker dan ooit. De zescilinder boxermotor heeft een vermogen van 353 kW/480 pk, 22 kW/30 pk meer dan de huidige 911 Carrera S of de vorige 911 GTS. De nieuwe serie wordt leverbaar als 911 Carrera GTS met achterwielaandrijving en als 911 Carrera 4 GTS met vierwielaandrijving, beide als Coupé en Cabriolet. De vijfde versie is de vierwielaangedreven 911 Targa 4 GTS.

Een 8-traps PDK-transmissie met dubbele koppeling of een handgeschakelde 7-versnellingsbak, een specifiek GTS-chassis met Porsche Active Suspension Management (PASM) en de krachtige remmen van de 911 Turbo zorgen bij de nieuwe GTS voor superieure rijeigenschappen. Het Lightweight Design Pakket, dat medio november voor het eerst beschikbaar komt voor de GTS, verbetert de rijdynamiek nog verder. De gewichtsbesparing is maximaal 25 kilo.

In 3,3 seconden naar de honderd
De 3,0-liter zescilinder boxermotor met twee turbo’s in de nieuwe 911 GTS levert 353 kW/480 pk. Het maximumkoppel bedraagt ​​570 Nm, een toename van 20 Nm ten opzichte van zijn voorganger. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/u kost de 911 Carrera 4 GTS Coupé met PDK slechts 3,3 seconden, drie tienden sneller dan zijn voorganger. Als alternatief voor de 8-traps PDK is voor alle 911 GTS-modellen een handgeschakelde 7-versnellingsbak met zeer korte schakelwegen leverbaar. Standaard heeft de GTS een kippenvel veroorzakend sportuitlaatsysteem. Porsche laat bij de nieuwe GTS een deel van de interieurisolatie weg.

Het onderstel van de 911 GTS is afgeleid van dat van de 911 Turbo. Dankzij het standaard Porsche Active Suspension Management (PASM) reageren de schokdempers razendsnel op dynamische veranderingen. In de Coupé en Cabriolet wordt het PASM standaard gecombineerd met een met tien millimeter verlaagd sportonderstel. Het concept met hulpveren op de achteras komt ook van de Turbo-modellen. Dit betekent dat de hoofdveren onder alle rij-omstandigheden onder spanning staan en de neerwaartse slag behouden blijft. Het chassis van de 911 Targa 4 GTS stamt van de 911 Targa 4S.

Porsche heeft de remmen aangepast aan het hogere vermogen van de GTS. De krachtige remmen komen van de 911 Turbo. De 20 inch (voor) en 21 inch (achter) grote, zwarte lichtmetalen velgen met centrale wielmoer gebruikt Porsche ook op de 911 Turbo S.

Raadpleeg voor meer informatie www.porsche.nl