De PEUGEOT 9×8: begonnen als digitaal project bestaande uit 15.267 bestanden

 

Nog voordat hij het circuit op ging voor zijn pre-homologatie tests, begon de Peugeot 9X8 Hypercar zijn bestaan als een digitaal project van 51,1 GB, in totaal 15.267 bestanden die op een harde schijf waren opgeslagen. Hierdoor zijn de designers van Peugeot Sport in staat geweest het baanbrekende ontwerp van de Peugeot 9X8 Hypercar – die in vergelijking tot zijn concurrenten geen achtervleugel heeft – te visualiseren en valideren nog voordat er ook maar één onderdeel geproduceerd was.

Moderne digitale software maakt het mogelijk om diepgaande technologische studies uit te voeren en tegelijkertijd veel geld, tijd en middelen te besparen. De Peugeot 9X8 Hypercar leefde eerst – voordat hij ook maar een wiel op de weg had gezet – een volledig digitaal bestaan. De teams van Peugeot Sport hebben twee jaar besteed aan het modelleren en simuleren van de digitale 9X8 Hypercar. Hierbij maakten ze gebruik van zowel bestaande software – waar nodig aangepast aan de specifieke vereisten van het project – als computerprogramma’s die volledig in eigen beheer werden ontwikkeld.

“Een van onze sterke punten is dat we zelf de tools kunnen creëren voor het ontwerp van de componenten die we nodig hebben”, vertelt François Coudrain, Powertrain Director van het FIA World Endurance Championship (WEC) programma binnen Peugeot Sport.

“Met behulp van onze software kunnen we in een breed scala aan afmetingen, vormen en materialen voorzien en werken aan het gewicht van de auto in overeenstemming met de technische voorschriften”, zegt François Coudrain. “Bovendien zijn we – net als bij de keuze voor het basisconcept – in staat een puur digitale benadering te kiezen voor het testen van systemen en componenten. Ook kunnen we een groot aantal oplossingen beoordelen die in de echte wereld onmogelijk te realiseren zijn. Voordat we het circuit op gingen, was onze Hypercar lange tijd een project dat op een harde schijf was opgeslagen. Hierbij vertegenwoordigde elk van de 15.267 bestanden een onderdeel!”

De ingenieurs van de Peugeot 9X8 Hypercar – die is uitgerust met een drievoudig elektrisch systeem: een 900V-batterij met 48V- en 12V-componenten – konden met behulp van digitale technologie de elektromagnetische omgeving volledig begrijpen en zo sleutelen aan de optimale afmetingen voor de kabelbomen. Om het risico op interferentie (storing) te minimaliseren, was het noodzakelijk om een nauwe relatie tot stand te brengen tussen de fysieke componenten en de software. Dit was een ingrijpende klus die alleen met behulp van digitale technologie kon worden uitgevoerd. Op deze manier stelde het team vast dat het beter was om kleinere kabelbomen met 48V in plaats van 12V te gebruiken. Dit bespaart ruimte en gewicht en verbetert de compatibiliteit tussen de fysieke kabelbomen en de calculators/computers.