Debuut M xDrive in BMW M3 en BMW M4

 

Meer prestaties, meer aangedreven wielen, meer ongeëvenaard M gevoel. Slechts een paar maanden na de introductie van de nieuwe BMW M3 Sedan en BMW M4 Coupé voegt BMW M GmbH nog twee varianten toe. Voor het eerst zijn de high-performance sportauto’s leverbaar met M xDrive vierwielaandrijving. Het vermogen van de motor wordt nauwkeurig verdeeld over alle vier de wielen, waardoor de superieure dynamiek van de BMW M3 Competition Sedan en BMW M4 Competition Coupé nog beter tot zijn recht komt.

Het vermogen van de 375 kW (510 pk) sterke zescilinder-in-lijnmotor wordt bij de nieuwe modellen via een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic over alle vier de wielen verdeeld. De M specifieke vierwielaandrijving zorgt voor extra wendbaarheid, richtingsstabiliteit, tractie en op het circuit gerichte dynamiek. Hierdoor ervaart de bestuurder de kenmerkende M karakteristieken nog intenser, zoals onder meer bij een nog snellere acceleratie. De introductie van de BMW M3 Competition Sedan met M xDrive en BMW M4 Competition Coupé met M xDrive is in juli 2021.

M xDrive en Actief M Sperdifferentieel voor superieure handling.
De minutieuze vermogenscontrole van het M xDrive systeem is al bij verschillende high-performance modellen van BMW M GmbH een rijplezier verhogende factor in vergelijking met klassieke achterwielaandrijving. De vierwielaandrijving werkt samen met het Actieve M Sperdifferentieel, dat zorgt voor een volledig variabele verdeling van de aandrijfkracht over de achterwielen. Dit helpt om het motorkoppel zonder vermogensverlies over te brengen op de weg, zeker wanneer de limieten worden opgezocht of als de auto aan een kant minder grip heeft. Het M xDrive systeem en Actieve M Sperdifferentieel – compleet met geïntegreerde, M specifieke tractiecontrole – werken samen met de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) voor een nauwkeurige interactie op basis van de actuele rijsituatie. Het doel is een zeer dynamische rijbeleving met het gebruikelijke M gevoel, gecombineerd met merkbaar verbeterde tractie en richtingsstabiliteit.

Raadpleeg voor meer informatie www.bmw.nl