DS Automobiles presenteert nieuwe aandrijflijn tijdens de ABB FIA Formula E-Prix in Rome

 

DS Automobiles en zijn partner TECHEETAH presenteren tijdens de komende E-Prix van Rome de DS E-TENSE FE21, de Formula E-auto die de fakkel overneemt van de DS E-TENSE FE20 – de kampioensauto van afgelopen Formula E-seizoen.

DS Automobiles en partner TECHEETAH lanceren de DS E-TENSE FE21 tijdens de tweede E-Prix van seizoen 2021 van het ABB FIA Formula E World Championship. Die vindt plaats in de Italiaanse hoofdstad Rome op 10 en 11 april aanstaande.

De aandrijflijn van de DS E-TENSE FE21 is voor het raceteam DS TECHEETAH ontwikkeld door DS Performance, de raceafdeling van DS Automobiles. Met de aandrijflijn – voorzien van de nieuwste elektrische technologie en componenten – is de DS E-TENSE FE21 technologisch opnieuw een grote stap voorwaarts in de Formula E. De elektromotor, de transmissie en de inverter in de nieuwe aandrijflijn zijn ingrijpend verbeterd, zodat de DS E-TENSE FE21 nóg beter zal presteren dan zijn voorganger. Ingenieurs van oliemaatschappij Total droegen bij aan de ontwikkeling van de nieuwe aandrijflijn en hebben in nauwe samenwerking met hun collega’s van DS Performance de specifieke, innovatieve smeer- en koelmiddelen verder verfijnd.

De nieuwe aandrijflijn is het technologische visitekaartje van DS Automobiles en is gehomologeerd voor de komende twee jaar. In deze periode wil het DS TECHEETAH-team voor de derde keer ‘de dubbel’ – de wereldtitel in de Formula E bij zowel de teams als coureurs – veroveren.