Dutch Summer Like no Other bij Dutch Grand Prix; kaartverkoop 2024 en 2025 gestart

Na twee jaren zon wisselden zon én regen elkaar af op de zaterdag van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort. Maar de fans zaten er niet mee. Het werd op Qualifying Saturday net zo druk als vorig jaar, meer bezoekers kwamen op de fiets en het feest was er niet minder om. “Het leek alsof de regen voor een magische verbroedering zorgde”, aldus sportief directeur Jan Lammers, die ook bekendmaakte dat nu al de ticketaanvragen voor de edities 2024 en 2025 kunnen worden gedaan.

Vandaag zaten de tribunes met 105.000 bezoekers bomvol bij de kwalificatie en was het tijdens andere momenten heel druk en gezellig op het festivalterrein. De Hollandse zomer met zon én regen bracht bovendien spektakel op de baan. “De regen heeft de fans niet tegengehouden. Het gaf zelfs een bijzondere sfeer op het circuit en de tribunes”, aldus Lammers. “Alsof de regen voor een magische verbroedering zorgde. En de sublieme winst van Max in de kwalificatie was voor de fans natuurlijk de kers op de taart.”

Ticketaanvragen opengesteld
De Dutch Grand Prix 2023 was net als de twee vorige edities in no-time uitverkocht. Door de enorme interesse en het beperkte aantal beschikbare tickets maakt de organisatie ook voor 2024 en 2025 gebruik van een aanvraag- en toewijzingsproces, dat inmiddels is gestart. Belangstellenden hebben tot 8 september de tijd om een aanvraag voor kaarten te doen. Alle aanvragen maken evenveel kans op toewijzing. Aanvragen voor kaarten kunnen via deze website worden gedaan. Jan Lammers: “De belangstelling van de fans is onverminderd groot. Je moet zeker niet te lang wachten. De vraag overstijgt eenvoudig het aanbod. Dus dit is wat ons betreft de eerlijkste manier om de tickets voor de komende edities aan te bieden. Na drie jaar is de racefan bepaald nog niet verzadigd, zo blijkt wel. Wij ook niet. Met nieuwe energie zijn we bezig met 2024 en 2025.”

Like No Other
Op de achtergrond wordt al nagedacht over hoe dan nieuwe invulling te geven aan de slogan Like No Other. Robert van Overdijk, Directeur CM.com Circuit Zandvoort: “Op het gebied van duurzaamheid hebben we de afgelopen jaren al veel stappen gezet, maar we kijken steeds naar waar het nog beter kan. Bijvoorbeeld bij het verduurzamen van onze stroomvoorziening. Vorig jaar hebben we een ‘smart grid’ gecreëerd, waarbij de generatoren die we nodig hebben voor de piekbelasting tijdens het evenement zijn gebundeld. Daarmee is de hoeveelheid gebruikte brandstof drastisch afgenomen. Bovendien gebruiken we HVO100 brandstof, waarmee we nog eens 82,5% besparen op onze footprint. Dit jaar hebben we het uitgebreid met een vaste stroomaansluiting en zonnepanelen. Zo hebben we in totaal 94,5% van onze uitstoot op energieproductie weggewerkt. En we hebben dit jaar getest met een generator op waterstof. Zodat we ook volgend jaar nog stappen kunnen maken.”