De klassementsproeven door de bril van Wim en Bart Luijbregts!

 

Onlangs lieten de Valkenswaardse gebroeders Wim en Bart Luijbregts hun licht schijnen over de route van de 58e editie van de ELE Rally. Wim Luijbregts won twee keer de Brabantse rallyklassieker: de 10e editie van de ELE Rally in 1973 achter het stuur van een DAF 66 Marathon samen met broer Kees en de 27e ELE Rally in 1990 met navigator Ton Hillen in een Lancia Delta HF Integrale. In totaal heeft Wim Luijbregts sinds 1967 niet minder dan 29 keer deelgenomen aan de rally die zich in zijn ‘voortuin’ afspeelt. “Ik heb vrijwel alleen maar goede herinneringen aan mijn thuisrally,” aldus de 75-jarige Luijbregts, die nog steeds van tijd tot tijd achter het stuur kruipt van zijn prachtige historische Ford Escort RS 1600 Mk1, meestal met broer Bart als navigator.

De ELE Rally van dit jaar wordt verreden op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni, met start en finish in Son & Breugel. Het servicepark is gesitueerd in Veghel. Op het programma staan 15 klassementsproeven, waaronder een paar ‘klassiekers’ zoals Sint-Oedenrode; toch is de route wezenlijk anders dan vorig jaar, toen de rally nog over een dag werd verreden. Nu staan vrijdagavond al twee rondes met elk twee klassementsproeven op het programma, Asten en Lierop. Wim en Bart Luijbregts zijn unaniem over de eerste dag van de rally: “Je moet meteen bij de pinken zijn, want op deze twee klassementsproeven kan al een eerste slag geslagen worden.”

De gebroeders Luijbregts hebben nog een advies voor de deelnemende equipes: “Zorg dat je topfit en uitgerust bent, want dat kan zorgen voor de laatste 5% scherpte die je nodig hebt om in de ELE Rally een goed resultaat neer te zetten, want de rally is van start tot finish een uitdaging voor mens & machine.”

Voor meer informatie over de 58e ELE Rally kijk op www.elerally.nl of de social mediakanalen.