ELE Rally ligt Bob de Jong goed

 

De ELE Rally ligt rallyrijder Bob de Jong goed. Al drie keer was de rallyrijder uit Essen de concurrentie te snel af in deze Brabantse klassieker. En evenzo vaak leidde de zege in de ELE Rally tot een hoge klassering in het Nederlands kampioenschap. Vorig seizoen werd de Hyundai-rijder opnieuw tot kampioen gekroond, mede dank zij een overtuigende overwinning in de ELE Rally. Na een recent zeer goed verlopen test op Niederrhein is Bob de Jong net als zijn navigator Erik de Wild positief gestemd over de kansen in de oudste nog bestaande rally van Nederland: “We gaan zeker strijden voor de zege!”

“De ELE Rally is goed georganiseerd, kent vele mooie klassementsproeven en de sfeer is altijd leuk, met enthousiaste officials en sportief publiek,” aldus Bob de Jong aan de vooravond van de 57e editie van de ELE rally. Omdat er een lange pauze was tussen JACK’s Drenthe en de ELE Rally werkte de 36-jarige Bob de Jong onlangs met zijn team van DDG Motorsports een eendaagse test op Niederrhein af om aan de laatste afstellingen te werken. “We konden wat experimenteren met de wagenhoogte en het bleek dat we met een 3 mm hogere afstelling een betere balans wisten te creëren,” aldus de Hyundai-coureur. “Ook de nieuw ontwikkelde competitiebrandstof van Panta levert duidelijk meer trekkracht op.” De technische performance van de Hyundai i20 is mede dank zij de ondersteuning van Eurol, Michelin en Van Dijck Racing Fuels de afgelopen tijd verbeterd. “De samenwerking met onze technische partners vormt een belangrijke basis voor ons succes,” zegt regerend Nederlands Rallykampioen De Jong.

Tijdens de 57e ELE Rally zal de naam van Hyundai-dealer Content Autogroep de voorruit sieren: “Wij zijn als Hyundai-dealer in Eindhoven vereerd dat de Nederlands kampioen met onze naam op de auto rijdt. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong dan ook van harte bij zijn deelname in onze regio.” Bob de Jong is uiteraard blij met de steun van Content Autogroep: “Wij zijn content met de betrokkenheid van de Hyundai-dealers. Daarom zorgen wij graag regionaal voor de nodige aandacht en met de prestaties en de betrouwbaarheid van de i20 versterken wij het sportieve imago van Hyundai.”