Eurol Hellendoorn Rally cruciaal in titelstrijd

 

De spanning in het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK) stijgt naar het hoogtepunt met de Eurol Hellendoorn Rally voor de boeg. Zonder corona beperkingen mag de tweedaagse en langste rally van Nederland zich verheugen in een top-deelnemersveld, waarbij regerend Nederlands kampioen Bob de Jong het in zijn Hyundai i20 niet alleen op moet nemen tegen de drie overige titelkandidaten, maar ook tegen voormalig Formule 1 rijder Jos Verstappen, de Franse wereldtopper Stéphane Lefebvre en nog een handvol andere snelle coureurs.

“Zo’n sterk deelnemersveld heb ik nog nooit meegemaakt in Nederland,” vertelt Bob de Jong als hij de Eurol Hellendoorn Rally voorbeschouwt. Met vijftien equipes aan de start met een auto uit de R5/Rally2 klasse – de hoogste categorie na de WRC-auto’s – komt het publiek vrijdag 16 en zaterdag 17 september niets te kort. In de strijd om de titel moet Bob de Jong vooral Hans Weijs (Ford), Jim van den Heuvel (VW Polo) en de winnaar van vorig jaar Gert Jan Kobus (Skoda) in de gaten houden. “We staan nu wel aan de leiding, maar om aanspraak op de titel te kunnen blijven maken hebben wij nog minimaal een goed resultaat nodig,” aldus Bob de Jong, die onlangs in het Belgische Kasterlee ter voorbereiding op Hellendoorn de afstelling van zijn Hyundai i20 verder optimaliseerde; en passant mocht hij de beker voor de tweede plaats mee naar huis nemen! “Kasterlee was goed voor het wedstrijdritme en we hebben ook kunnen experimenteren met de wegligging: daar hebben we toch weer het nodige van opgestoken.” En dat is belangrijk; want de 8 klassementsproeven in en rond Hellendoorn, die elk twee keer worden verreden, zijn een mooie mix van snel en langzaam, en van asfalt en zand; dus daar luistert de juiste afstelling van ophanging en schokdempers in combinatie met de juiste compound Michelin banden nauw.

De start van de Eurol Hellendoorn Rally is vrijdag 16 september om 19:00 uur; na 6 klassementsproeven krijgen de equipes rust tot de herstart op zaterdag 17 september rond de klok van half tien. Op zaterdag staan er 10 klassementsproeven op het programma. ’s Avonds om 21:00 uur is de finish voorzien. Het Servicepark is gesitueerd op de parkeerterreinen van Avonturenpark Hellendoorn. Voor meer informatie kijk op www.eurolhellendoornrally.com en volg Bob de Jong Rallying op social media.