EuroNASCAR PRO overwinning voor Sebastiaan Bleekemolen

 

Het was afgelopen weekend een prachtig weekend voor de Nederlandse autosport. In het Tsjechische Most behaalde Sebastiaan Bleekemolen zijn allereerste NASCAR PRO-overwinning.

Vanwege familieomstandigheden wilde de 44-jarige Nederlander aanvankelijk niet starten maar besloot toch naar Most af te reizen. In een serie waar nog minder cadeautjes gegeven worden dan waar ook behaalde Sebastiaan zijn allereerste overwinningen met de Team Bleekemolen Ford Mustang. Voor kenners was het alleen nog een kwestie van tijd voordat die eerste overwinning er aan zat te komen. Bleekemolen had een voorspellende blik. Al voor de wedstrijd voorspelde de Nederlander dat er in de eerste bocht de nodige chaos zich zou voordoen. Het klopte. Hij kwam er feilloos doorheen en behaalde ondanks de druk van Alexander Graff met een Speedhouse Ford Mustang de zege.

Overigens was Sebastiaan Bleekemolen ook nog eens de 25e coureur die in deze serie een wedstrijd wist te winnen. Voor Liam Hezemans werd het in vier wedstrijden een mager weekend en verspeelde enorm veel punten waarvan zijn naaste concurrent Alberto Naska met twee overwinningen in de EuroNASCAR 2 enorm profiteerde.

(Bron: Willem J. Staat)