Fabrieksrestauratie tot in perfectie: Porsche 911 S Targa

 

Van een spectaculaire schuurvondst tot een zo goed als nieuw verzamelobject met wat patina: de eerste in Duitsland geleverde Porsche 911 S Targa is na een uitgebreide fabrieksrestauratie van drie jaar weer op de weg. De opdrachtgever ontdekte de open sportwagen uit januari 1967 in de VS. “De Targa stond bijna veertig jaar in een garage, afgedekt met plastic. Hij was gewoon vergeten,” vertelt Uwe Makrutzki, hoofd Porsche Classic Fabrieksrestauratie bij Porsche AG.

De vroege Targa heeft een zogeheten softwindow. Dat betekent dat hij een plastic achterruit heeft in plaats van een glazen ruit die vanaf 1967 leverbaar was. Porsche produceerde tussen eind 1966 en 1968 slechts 925 exemplaren met een S-motor, een korte wielbasis en een softwindow. De staat van de zeldzame sportwagen was tranentrekkend. Nadat Porsche-dealer Hülpert in het Duitse Dortmund de Targa als demonstratieauto had gebruikt, werd hij in 1969 naar de VS verkocht. De auto stond van 1977 tot eind 2016 te verpieteren in een garage in Long Beach (New York State). Gelukkig was de auto nog geheel compleet – vooral prettig gezien de vele opties, zoals de Webasto standkachel, een getinte voorruit, de Blaupunkt radio Köln, leren bekleding, halogeen mistlampen en een buitentemperatuurmeter.

Schatkist
De filosofie van de fabrieksrestauratie van Porsche Classic is om voertuigen zo origineel mogelijk te herstellen. Met name de zoektocht naar authentieke kleine onderdelen als kabelklemmen, rubberen doorvoertules en afdichtpluggen voor de 2,0-liter S-motor bleek lastig. “Reproducties van derden zijn bij ons uitgesloten. Gelukkig kunnen we in dergelijke gevallen op onze ‘schatkist’ rekenen,” zegt Makrutzki. Porsche Classic heeft toegang tot een centraal magazijn met meer dan 60.000 verschillende originele vervangingsdelen. De in-house specialisten kunnen ook over de originele richtsets, framematen, technische gegevens en technische tekeningen beschikken.

De tweede grote uitdaging was de buitenkap van het Targa-dak. Makrutzki: “Het materiaal van tegenwoordig is iets anders dan in 1967. Onze klant wilde dat niet. Daarom hebben we speciaal voor dit project een optisch identieke buitenkap laten ontwikkelen. Het voordeel: de Targa-bekleding van toen hebben we nu op voorraad voor een volgende 911 Targa softwindow.” De klant had ook speciale wensen op het gebied van het coaten van chassisdelen, motorplaatwerk en het luchtfiltersysteem. In plaats van de bijzonder robuuste poedercoating die tegenwoordig gebruikelijk is, koos hij voor absolute originaliteit. De delen zijn daarom gespoten in een zwarte tweecomponentenlak – net als in 1967. Na zo’n duizend uur werk aan de carrosserie werd de Targa met de hand gespoten in polo-rot, de originele kleur waarin hij meer dan vijftig jaar geleden bij de dealer stond.

Raadpleeg voor meer informatie www.porsche.nl