Ford en M-Sport tonen nieuw Puma Rally1 WRC-prototype; Hybride prestaties onthuld op Goodwood

 

Het M-Sport Ford World Rally Team (WRT) heeft vandaag een prototype onthuld van de nieuwe Puma Rally1-rallyauto, waarmee vanaf 2022 een spannend nieuw tijdperk van geëlektrificeerde competitie wordt ingeluid in het FIA World Rally Championship (WRC).

De M-Sport Ford Puma Rally1, die zijn wereldwijde openbare debuut beleeft op het Goodwood Festival of Speed, beschikt over een hybride aandrijving van de nieuwste generatie die de prestaties van een Championship-winnende 1,6-liter EcoBoost-benzinemotor met turbocompressor naadloos combineert met een geavanceerde elektromotor van 100 kW en een accu van 3,9 kWh.

Naast de ultieme expressie van het rijplezier voor klanten in de compacte Ford Puma-SUV1 weerspiegelt de nieuwe rallyauto ook de betrokkenheid van Ford voor een volledige inzet op elektrificatie. Het bedrijf kondigde eerder dit jaar aan dat medio 2026 100 procent van het assortiment personenauto’s in Europa volledig elektrisch of plug-in hybride moet zijn; en dat tegen 2030 wordt overgestapt op volledig elektrisch.

Voordat de auto verder wordt ontwikkeld voor het seizoen 2022, zullen de elektrische prestaties van het Puma Rally1-prototype van 8 tot 10 juli worden gedemonstreerd tijdens een rit op de beroemde Goodwood-hill climb. De auto zal worden bestuurd door M-Sport Ford WRT-coureur Adrien Fourmaux en M-Sport Ford-testrijder Matthew Wilson.

“Ford zet zich 100 procent in voor een geëlektrificeerde toekomst, en autosport ligt ten grondslag aan veel van de innovaties die tegenwoordig in onze auto’s aanwezig zijn”, aldus Mark Rushbrook, Global Director bij Ford Performance. “De M-Sport Ford Puma Rally1 is de ultieme test voor de kracht van hybride en zal bewijzen dat de technologie in staat is om spectaculaire prestaties te leveren.”

M-Sport en Ford kondigde eerder dit jaar een nieuwe driejarige overeenkomst aan om hybride technologie in het hoogste niveau van de wereldwijde rallysport te introduceren. De geavanceerde nieuwe plug-in-hybride-aandrijving levert prestaties op wedstrijdniveau en biedt de mogelijkheid om tussen wedstrijden volledig elektrisch door dorpen, steden en onderhoudsparken te rijden.