Ingrijpende wijziging…

 

Op verzoek van de Formule 1 teams, zo meldt de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile, Paris), worden de weekends waarin een Sprintrace plaatsvindt ingrijpend anders ingedeeld. Te beginnen komend weekend in Azerbaijan (Baku) waar de eerste Sprintrace van de dit seizoen 6 in totaal, wordt gerealiseerd.

A. De kwalificatie voor de race op zondag wordt al op vrijdagmiddag gereden. Dus in feite na de eerste Vrije Training (de tweede vervalt).
B. De zaterdag vangt aan met de kwalificatie voor de Sprintrace. Vervolgens gaat in die middag een korte race (wedstrijd) van start.

Eigenlijk praten we dus over twee events tijdens Sprintrace-weekends. Günther Steiner (F1 Haas team) meent dat het een goede vooruitgang zal is. ‘Het publiek kan nu van twee wedstrijden volop genieten.’ Lang niet iedereen zal het met hem eens zijn. We moeten afwachten hoe deze nieuwe opzet in de Sprintrace Grand Prix weekends gaat uitwerken. Hoe het met puntentoewijzing gaat en met verplichte bandenkeuzes van de coureurs is op dit moment nog onduidelijk.