Lando Norris vertelt…..

Lando Norris, geboren 13 november 1999, Bristol UK. Hij debuteert in de Formule 1 bij het Britse McLaren team, Australië 2019. Dit seizoen (tot nu 12 Grand Prix’) reed de coureur 69 punten bij elkaar. Zijn beste resultaat: 2 keer 2e podiumplek, Oostenrijk en Engeland.

Anjès: Aanvankelijk leek het opnieuw een moeizame start en nog een leerjaar voor McLaren te worden.
Lando: Ja, ook mijn teammaatje Oscar Piastri had moeite om de wagen in het juiste raamwerk, qua stabiliteit en balans te krijgen én de optimale set-up te bepalen. Met de nodige updates en de niet aflatende inbreng van onze ingenieurs boksten we het na pas een aantal races gelukkig voor elkaar. Nu ontpopt de McLaren MCL60 zich als een van de weinige wagens waarmee je ‘in de buurt’ van Max’ Red Bull kunt komen.

Anjès: Wat denken jullie in de tweede helft van dit seizoen te kunnen bereiken?
Lando: Uitgaande van de wagen zoals hij nu is denken we de strijd met Mercedes-AMG en Ferrari wel eens in ons voordeel te kunnen beslechten. Maar we zijn op onze hoede! De teams leggen zich natuurlijk niet bij tegenslag neer, werken intens aan verbetering. Vooral Mercedes-AMG blijft als grootmacht altijd een enorm gevaar.

Anjès: Een verbeten gretig naar succes Oscar Piastri naast je. Kunnen jullie met elkaar overweg?
Lando: Jawel, we hebben immers hetzelfde doel voor ogen: met McLaren elke race een stap(je) dichter bij de overmacht van Max te geraken. We realiseren ons dat het dan om kleine stappen zal gaan, maar elke stap is er één gewonnen! Én we houden rekening met het feit dat elk circuit anders is en onze wagen daar zo mogelijk 100% op moet worden afgesteld. Dat is telkens de belangrijke uitdaging.

Anjès: Teambaas Zak Brown kan zijn geluk momenteel niet op. Hoe ervaar jij hem?
Lando: Zak is een strenge recht door zee baas, focust zich volledig op het optimaal functioneren van ons team. Er is geen ruimte voor zwakke vertoningen. Gelijk heeft hij, alleen op die manier kunnen we serieus ons doel bereiken. Nu we succes behalen ontlaadt hij zich enigszins. De ergste spanning is eraf maar kort na alle euforie, feestje vieren vanwege een behaald succes als podiumplek worden we met de neus richting volgende race geduwd. Want het is een mooie aanvang maar we zijn er nog lang niet! We willen voor de titel kunnen gaan want dat is al heel lang geleden! (2008 met Lewis Hamilton).

Anjès: Jullie rijden net als het eigenlijke Mercedes-AMG team met Mercedes power. Toto Wolff en zijn mannen blijven echter hangen.
Lando: Het ziet ernaar uit dat wij de grip op het McLaren/Mercedes power pakket goed in de hand hebben. De resultaten bewijzen dat. Maar Mercedes kennende moeten wij dus op onze hoede blijven, nou en of!

Anjès: Óp naar Zandvoort, The Dutch Grand Prix en oranje boven… Inmiddels groeit jouw populariteit per dag….
Lando: Ja, ik zie het al voor mij. Die duizenden en duizenden Max oranje-fans. Maar vergis je niet onze oranje fanclub groeit momenteel enorm hard en de oversteek van Engeland naar Zandvoort is voor hen een fluitje van een cent!