Nyck de Vries en meer!

 

(Door Jan van Oostende//PA to Anjès)

Vandaag was de grote bandentestdag van Pirelli. Nyck de Vries was de productiefste rijder. Nyck debuteerde bij zijn nieuwe werkgever AlphaTauri en reed respectievelijk 151 ronden. Hij eindigde met een tijd van 1:26.111 als 8ste. Wereldkampioen Max Verstappen kwam pas in de middag in actie en reed een snelste tijd van 1:25.845 en eindigde de dag daarmee op plek 5.

Twee debutanten kwamen ook in actie voor hun team. Oscar Piastri (Mclaren) en Logan Sargeant (Williams) die gisteren officieel is bevestigd. De terugkerende Nico Hülkenberg (Haas) reed zijn rondjes, was met 110 ronden en enkele problemen ook lekker productief. De rijders die volgend seizoen voor een ander team uit gaan komen zoals Fernando Alonso (Aston Martin) en Pierre Gasly (Alpine) mochten beide al rijden voor hun niet teams. Gasly eindige de dag als 4e en Alonso als 12e.

Deze testdag was de enige mogelijkheid voor de teams om het definitieve product van Pirelli te testen voordat de nieuwe wagens voor het nieuwe seizoen 2023 gereed zijn.

De snelste van deze dag was Carlos Sainz met een tijd van 1:25.245. Zijn teamgenoot Charles Leclec was 2e en Ferrari test en reserverijder Robert Shwartzman 3e.