Sergio Pérez: “Ik geef de strijd niet op!”

27-10-2023 – In zijn vaderland Mexico wordt dit weekend de 19e Grand Prix van het seizoen gereden. Een moment om stil te staan bij de teamgenoot van de nieuwe Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen, Sergio Pérez (33).

Anjès: Sergio, ga je gebukt onder de overmacht van Max en jouw eigen bij hem in de schaduw staande resultaten?
Sergio: Absoluut niet gebukt. Het is wel moeizaam om tegen een fenomenaal presterende teamgenoot als Max op te boksen. Ten eerste gaat de aandacht, terecht, naar de beste in het team. Dat is in alle teams zo! Ik beleefde dit seizoen tot nu toe situaties van pech, van enkele eigen fouten maken en van omstandigheden waaraan noch het team noch ikzelf iets kon doen.

Anjès: Kun je verklaren waarom je meestal ver achter Max kwalificeert
Sergio: Niet echt. Er spelen altijd grotere of kleinere voorvallen of problemen een rol. Zó kan je snelste ronde worden afgenomen of je presteert zelf wat zwakker dan je lief is. Ik ga elke race voor alles en weet voldoende sterk en snel te zijn. Daaraan ligt het absoluut niet. Ik liep helaas tegen heel wat tegenslag aan.

Anjès: Je thuisrace…. Als tweede voor Hamilton sta je in het Rijders Kampioenschap. Vier races te gaan. Hoe pakt Mexico uit voor je?
Sergio: Ik ben het aan ons team, aan alle fans die mij hun vertrouwen geven en aan mij zelf verplicht de Grand Prix van Mexico te winnen. Daar ga ik voor en niet voor minder. Ik ben topfit, mijn wagen is perfect en dus is er geen excuus te bedenken om de race niet succesvol uit te rijden.

Anjès: Wat vind je van de agressieve houding van je landgenoten tegenover Max Verstappen?
Sergio: Elke vorm van agressiviteit veroordeel ik. Het gaat om sport, laat de beste winnen en waardeer hem.

Anjès: Raak je inmiddels niet wat moedeloos?
Sergio: Nee, ik geef de strijd niet op. Ik weet wat ik waard ben.