Overwinning voor António Félix da Costa en DS Automobiles in New York

 

Het Formule E-team van DS TECHEETAH heeft de tweede race van de New York City E-Prix op daverende wijze afgesloten. Met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond startte António Félix da Costa vanaf pole position, waarna hij glansrijk naar de overwinning reed.

De twaalfde ronde in het achtste seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship begon met de derde vrije training van het weekend, gevolgd door de kwalificatie. DS TECHEETAH-coureur António Félix da Costa vocht tot het einde en kwalificeerde als tweede. Wegens een gridstraf voor de oorspronkelijke poleman Nick Cassidy schoof Da Costa echter door naar pole position, zijn tweede van het seizoen. Voor de tweede DS TECHEETAH-coureur Jean-Éric Vergne verliep de kwalificatie minder voortvarend wegens een contactmoment met de muur. De Fransman startte uiteindelijk vanaf de twaalfde positie.

Om 13.00 uur plaatselijke tijd startte de race in de straten van New York City, met António Félix da Costa en zijn DS E-TENSE FE21 vooraan. De Portugese coureur moest flink knokken om zijn leidende positie te verdedigen, maar wist de sterke concurrentie achter zich te houden. Na 45 minuten racen kwam hij als eerste over de finish, waarmee hij DS TECHEETAH de eerste overwinning van het seizoen bezorgde, alsmede 25 punten voor het constructeurskampioenschap.

Jean-Éric Vergne reed vanaf P12 naar de tiende plaats. Met minder dan twee minuten op de klok raakte de DS E-TENSE FE21 van de Franse coureur helaas betrokken bij een incident, waarna hij de race niet kon uitrijden.

DS TECHEETAH staat nu met 228 punten gedeeld tweede in het constructeurskampioenschap, slechts tien punten achter de nummer 1. Ondanks zijn ongelukkige race staat Jean-Eric Vergne nog altijd vierde in het rijdersklassement met 128 punten. António Félix da Costa staat zesde met 100 punten.

Op 30 en 31 juli 2022 vormen de straten van Londen het decor van de volgende twee races van het ABB FIA Formula E World Championship.