Gijs van Lennep geëerd met unieke 911 met eigen vingerafdruk

 

Gijs van Lennep is een van de meest legendarische autocoureurs uit de Nederlandse autosportgeschiedenis. Hij heeft altijd een hechte band gehad met het merk Porsche. Porsche Nederland eert deze nationale legende nu met een unieke 911 Carrera S. Een van de meest opvallende opties van deze one-off: de vingerafdruk van de voormalige Porsche fabrieksrijder die Porsche Exclusive Manufaktur op de voorklep heeft aangebracht.

Gijs van Lennep (78) kijkt terug op een even unieke als veelzijdige carrière. De man die ooit op Zandvoort startte in een Volkswagen Kever bereikte op de diverse nationale en internationale circuits de absolute wereldtop. Zo won Van Lennep twee keer de 24 Uur van Le Mans, scoorde hij punten in de Formule 1, werd hij Europees kampioen in de Formule 5000 en schreef hij de laatste Targa Florio op zijn naam, de mythische wegrace op Sicilië. Niet voor niets is Van Lennep in 1999 door een Nederlandse vakjury uitgeroepen tot ‘Beste Nederlandse autocoureur van de twintigste eeuw’.

Porsche liep als een rode draad door de carrière van de coureur uit Blaricum heen. Hij reed in vele illustere racers van het merk. Zoals de Carrera 6 waarmee Van Lennep in 1966 internationaal doorbrak en de oer-911 waarmee hij vele toerwagenraces reed. Ook was hij in de tijd dat de autosport een gevaarlijk spel was achter het stuur te vinden van de 908/02 en reed Van Lennep de Carrera RSR Turbo en de 936. Uiteraard speelde de 917 een prominente rol in zijn carrière. Niemand reed meer races met deze iconische racewagen dan Gijs van Lennep. Porsche Nederland heeft nu het voorrecht om het unieke racetalent van Van Lennep te eren en zijn enorme bijdrage aan de Nederlandse autosport met deze unieke Porsche 911 Carrera S in de schijnwerpers te zetten.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de bijzondere Gijs van Lennep-versie in augustus voor het voetlicht te brengen tijdens de tiende editie van de Gijs van Lennep Legend. De jubileumeditie, waarbij rallyrijders en toerrijders elkaar treffen en zoveel mogelijk geld bij elkaar rijden voor het goede doel, moest vanwege COVID-19 worden uitgesteld tot 22 augustus 2021. Porsche ambassadeur Van Lennep kijkt er nu al naar uit om dan met ‘zijn’ 911 Carrera S acte de présence te geven. “Dat is dan in het jaar dat ik vijftig jaar geleden voor het eerst de 24 Uur van Le Mans won in een 917, met een afstandsrecord dat tot 2010 stand zou houden. Ik vind het bijzonder dat Porsche Nederland mij eert met deze unieke 911. Veel persoonlijker dan een auto met je vingerafdruk wordt het niet.”

Raadpleeg voor meer informatie www.porsche.nl