GR Yaris Challenge equipes bieden spektakel in Eurol Hellendoorn Rally

16-9-2023 – Een waar rallyfeest werd het dit weekeinde in en rond Hellendoorn, waar niet minder dan 140 equipes aan de start stonden van de 41e editie van de Eurol Hellendoorn Rally. Tienduizenden bezoekers kwamen op het rallyspektakel af, niet in de laatste plaats om Jos Verstappen in actie te zien. Maar ook de equipes die meedoen aan de GR Yaris Challenge lieten zich in het uiterst sterke deelnemersveld niet onbetuigd. Yannick Vrielink verraste door dicht bij een top-10 klassering te komen in de door Bernhard ten Brinke (Skoda) gewonnen wedstrijd. Op de tweede plaats eindigde Björn Satorius in de door HWM gerunde Ford Fiesta, voor de als derde geklasseerde leider in het Open Nederlands Rally Kampioenschap, Kevin van Deijne (Hyundai).

Onder stralende weersomstandigheden en grote publieke belangstelling werd de Eurol Hellendoorn Rally een promotie voor de rallysport. De ambiance waarin de vierde ronde van de GR Yaris Challenge werd afgewerkt was geweldig en dat was van de gezichten van de deelnemers af te lezen. Alle vier de Challenge-equipes kwamen de ruim 450 km lange wedstrijd met meer van 150 wedstrijdkilometers zonder noemenswaardige problemen door. Dat gold zeker niet voor veel andere equipes, waarmee de betrouwbaarheid en de snelheid van de onder het publiek ook populaire GR Yaris werd benadrukt.

Yannick Vrielink, genavigeerd door Annemieke Hulzebos, was ook in zijn thuisrally de concurrentie in de GR Yaris Challenge te snel af. Op vrijdagavond leek een top-10 klassering te midden van het geweld van de 25 Rally2 en Rally3 bolides zelfs even tot de mogelijkheden te behoren, maar Vrielink zag zelf zaterdagochtend al dat dat te hoog gegrepen zou zijn. “Ik wilde ook niet te veel risico nemen met het oog op de strijd voor het Nederlands Rally Kampioenschap,” aldus Vrielink, die in het NRK zijn leidende positie verstevigde door met zijn 14e plaats in het algemeen klassement de volle punten te pakken in de titelstrijd. “Voor deze plek hadden we vooraf zeker getekend.” Rick en Edwin Arendsen waren volop aan het genieten en waren blij met de 24e plaats aan de finish. Als derde GR Yaris equipe kwam Eduard Eertink met zijn nieuwe navigator Joachim Wagemans enkele plaatsen achter Arendsen aan de meet. Roel van der Zanden en Gijs Boom hadden het ook zichtbaar naar hun zin en kenden een (vrijwel) foutloze rally.

Over de Toyota GR Yaris
Afgeleid van de WRC-winnende Yaris van het Toyota Gazoo Racing World Rally Team is de GR Yaris een volbloed sportwagen. De Challenge-versie werd door HWM aangepast voor gebruik in de rallysport. Met een 1,6 liter driecilinder turbomotor levert de vierwielaangedreven GR Yaris in rallytrim zo’n 260 pk en komt daarmee op elke ondergrond tot fenomenale prestaties. “De GR Yaris biedt enorm veel waar voor zijn geld, want de aanschafprijs is relatief laag en de ‘running costs’ vallen ook mee,” aldus Hans Weijs.

Uitslag Eurol Hellendoorn Rally – GR Yaris Challenge:
1. Yannick Vrielink/Annemieke Hulzebos
2. Rick Arendsen/Edwin Arendsen
3. Eduard Eertink/Joachim Wagemans
4. Roel van der Zanden/Gijs Boom

Stand GR Yaris Challenge na 4 wedstrijden:
1. Yannick Vrielink, 120 punten
2. Eduard Eertink, 77
3. Roel van der Zanden, 68
4. Rick Arendsen, 56
5. Jan van Gerven, 5

Foto’s: Erik van ’t Land/RallyPicture