Grote Nederlandse bijdrage aan Porsche-merkencups in 2021

 

Al ruim drie decennia lang vormen de merkenraces met de Porsche 911 een populair element in de autosport. In vele landen en regio’s wordt er met technisch identieke Porsches geracet, wat altijd goed is voor spectaculaire competitie. Dit jaar maakt de nieuwste versie van de Porsche 911 GT3 Cup zijn opwachting in de racerij, gebaseerd op de huidige modelgeneratie 992. Met 510 pk is dit de krachtigste Porsche Cup-auto aller tijden. Ook het komende seizoen zijn er op vele fronten Nederlandse coureurs en teams actief in de Porsche-merkencups.

Daarmee wordt een lange traditie voortgezet, want al vanaf de beginjaren van de Porsche-merkencupracerij zijn Nederlandse rijders succesvol met de Porsche 911. Zo is Patrick Huisman met 24 racezeges en vier kampioenstitels nog steeds recordhouder in de Porsche Mobil 1 Supercup, de internationale competitie die verreden wordt in het voorprogramma van de Formule 1. Jeroen Bleekemolen won twee keer de kampioenstitel in de Porsche Mobil 1 Supercup, terwijl Larry ten Voorde in deze klasse vorig jaar de derde kampioen uit Nederland werd.

Vijf Nederlanders het hele seizoen in Porsche Mobil 1 Supercup
Ten Voorde verdedigt het komende seizoen zijn kampioenstitel in de Porsche Mobil 1 Supercup en komt opnieuw in actie voor het Nederlandse Team GP Elite. In totaal brengt de renstal uit het Noord-Hollandse De Rijp gedurende het volledige seizoen vijf auto’s aan de start, allemaal met Nederlandse rijders. Naast Ten Voorde zijn dat Lucas Groeneveld, Daan van Kuijk, Jesse van Kuijk en Max van Splunteren, die allemaal aan hun tweede volledige seizoen in de Supercup beginnen. Laatstgenoemde won vorig jaar de ‘rookie’-titel voor de beste nieuwkomer in de klasse.

Daarnaast zal de pas 16 jaar jonge Morris Schuring, vorig jaar een van de toprijders in de Porsche Carrera Cup Benelux, als gastrijder deelnemen aan de Supercup-races op de circuits van Silverstone, Zandvoort en Spa-Francorchamps. Ook Jaap van Lagen, die jarenlang in de Porsche-merkencups in actie kwam, maar voor dit jaar geen onderdak vond, streeft er in ieder geval naar, als gastrijder aan de Supercup-race op Zandvoort deel te nemen. Het optreden op 5 september wordt het eerste optreden van de Porsche Mobil 1 Supercup in Nederland.