Grotere actieradius voor DS 3 CROSSBACK E-TENSE

 

Dankzij de strategische invoering van elektrificatie is DS Automobiles al sinds de oprichting het multi-energiemerk met de laagste gemiddelde CO2-uitstoot in Europa (100,2 g/km volgens de WLTP-cyclus per geregistreerde auto, in de eerste helft van 2021). Ruim een derde van alle DS-modellen is geëlektrificeerd. Deze strategie bereikt de volgende fase: vanaf 2024 is elk nieuw model van DS Automobiles 100% elektrisch.

Het eerste 100% elektrische model uit het programma is verbeterd. De DS 3 CROSSBACK E-TENSE, die in 2019 werd geïntroduceerd, bereikt nu een actieradius van 341 kilometer (volgens de gecombineerde WLTP-cyclus). Een toename van 7%.

Tijdens de ontwikkeling van de DS 3 CROSSBACK E-TENSE stond een optimaal gebruik in de dagelijkse praktijk centraal. Ter verbetering van de efficiëntie is de warmtepomp nu voorzien van een vochtsensor. Deze warmtepomp wordt standaard geleverd en ontwikkelt warmte door compressie van lucht. Hierdoor kon het energieverbruik drastisch worden verlaagd.

Het resultaat van de doorontwikkeling, waarbij voortdurend werd overlegd met het door DS Performance gesteunde kampioensteam uit de Formula E, is een verder geperfectioneerde overbrenging van de transmissie, waarmee de efficiëntie van de DS 3 CROSSBACK E-TENSE verder is verbeterd.

In de praktijk neemt de actieradius verder toe dankzij de toepassing van nieuwe 17-inch banden met A-label, die zijn ontwikkeld door Continental. De Continental EcoContact™ 6 Q in de maat 215/60 R17 96H heeft een nieuwe rubbersamenstelling met een hoog silica-gehalte, waarmee de rolweerstand is verlaagd en de rolgeluiden verder zijn teruggedrongen.

De DS 3 CROSSBACK E-TENSE is standaard voorzien van een 11 kW onboard-lader en kan snelladen met 100 kW. In Nederland begint de consumentenprijs vanaf € 38.290,-.

Raadpleeg voor meer informatie www.DSautomobiles.nl