GTC Rally ook prooi voor Vrielink in GR Yaris Challenge

 

Opnieuw was Yannick Vrielink een klasse apart. In de GTC Rally in en rond Achtmaal werd de derde ronde van de GR Yaris Challenge betwist en Vrielink wist ook nu de felbegeerde zege te pakken om zo soeverein de titelstrijd aan te voeren. Onder prima weersomstandigheden en voor het oog van duizenden toeschouwers vormde de perfect georganiseerde GTC Rally een prachtig podium voor de rallysport. Verschillende (prive) redenen waren er de oorzaak van dat er slechts 4 deelnemende equipes aan de GR Yaris Challenge waren, en helaas moesten er twee vroegtijdig de handdoek in de ring gooien. Maar dat doet niets af aan de prima prestaties van de coureurs en hun navigatoren.

Met een klinkende twaalfde plaats overall laat Yannick Vrielink opnieuw zien dat de GR Yaris een fantastische aanwinst is voor de rallysport, waarbij met een vrijwel standaard auto uitstekende resultaten kunnen worden behaald. “En de deelnemers hebben het ook enorm naar hun zin en leren de fijne kneepjes van het rijden met een krachtige vierwielaangedreven rally-auto,” aldus initiatiefnemer Hans Weijs, die zelf overigens de overall zege in de GTC Rally voor zich opeiste.

Direct op de eerste klassementsproef was het Vrielink die de snelste tijd liet noteren, maar Niek Oude Luttikhuis zat er slechts 0,2 sec achter! Ook Roel van der Zanden en GR Yaris-debutant HP Meilink zaten op het vinkentouw. Yannick Vrielink wist vervolgens al snel een comfortabele voorsprong op te bouwen. Daarachter ontspon zich een mooie strijd tussen de zich snel aanpassende ‘nieuweling’ HP Meilink, Niek Oude Luttikhuis en Roel van der Zanden. Aan het eind van de tweede boucle van 4 klassementsproeven verloor de GR Yaris Challenge kort achter elkaar twee equipes: HP Meilink en navigator Tim Rietveld moesten de auto op KP7 stopzetten door een olielekkage; Niek Oude Luttikhuis en Wilbert van den Burg vonden hun Waterloo een proef later toen zij van de weg gleden en in een steile greppel strandden. Yannick Vrielink/Glenn Crooijmans hielden het tempo hoog en snelden zo naar hun derde zege op rij. Roel van der Zanden werd zo tweede, met gelegenheidsnavigator Ashley de Boer, die de met corona besmette Gijs Boom verving.

De GTC Rally telde 12 klassementsproeven in en rond Achtmaal. Van de 62 gestarte equipes bereikten er slechts 32 equipes de finish. De volgende ronde van het Nederlands Rallykampioenschap en dus ook van de GR Yaris Challenge is de Eurol Hellendoorn Rally, op vrijdag 16 en zaterdag 17 september.