Huub van Eijndhoven uit Porsche Carrera Cup Benelux naar selectie Junior-programma Porsche Motorsport

 

De positie van Junior-rijder bij Porsche Motorsport is felbegeerd onder jonge ambitieuze coureurs. Wie wil er nou niet onder de vleugels van een van de beroemdste en succesvolste merken in de autosport verder bouwen aan de eigen carrière? Om voor 2022 een nieuwe Junior te vinden, organiseert Porsche Motorsport eind deze maand op het Motorland Aragón in Spanje een selectie. Vanuit de Porsche Carrera Cup Benelux neemt de 21-jarige Huub van Eijndhoven uit het Brabantse Oisterwijk aan de selectie deel. Het afgelopen seizoen reed Van Eijndhoven voor #Team PGZ by JW Raceservice in de Porsche Carrera Cup Benelux.

Van Eijndhoven behoorde tot de vier rijders in de zogeheten ‘Talent Pool’ van de Porsche Carrera Cup Benelux die in aanmerking konden komen voor deelname aan de selectie voor het Junior-programma van Porsche Motorsport. Een deskundig gremium, waartoe niet alleen vertegenwoordigers van de Cup-organisatie behoorden, maar ook oud-Porsche-fabriekscoureur Sascha Maassen deel uitmaakte, beoordeelde de prestaties van de rijders rondom elk raceweekeinde van de Porsche Carrera Cup Benelux. Daarbij werd er niet alleen gelet op de behaalde resultaten in trainingen en races, maar ook bijvoorbeeld op zaken als gedrag op en naast de baan, communicatie en het leveren van de gevraagde feedback na afloop.

Hierbij kwam Van Eijndhoven, dit seizoen tweemaal racewinnaar en derde in de eindstand van het rijdersklassement, als beste van de vier ‘Talent Pool’-rijders uit de bus, zodat hij als officiële vertegenwoordiger van de Porsche Carrera Cup Benelux wordt afgevaardigd naar de Junior-selectie van Porsche Motorsport. “Ik had er wel op gehoopt, maar dan moet het nog wel worden bevestigd, dus ik was wel blij toen ik het goede nieuws te horen kreeg”, aldus Van Eijndhoven. “Helaas lukte het niet om de titel in de Porsche Carrera Cup Benelux te behalen, maar dit is een mooie troostprijs.”