Hyundai i10 5 MT Premium + TT
Een echte uitspringer!

 

(by Anjès Verhey//Foto’s Rob Verhey en PR)

Temidden van soortgelijke auto’s springt de Hyundai i10 er met zijn soepele lijn en sportief gevormde front behoorlijk uit in het straatbeeld. Zijn two-tone kleurenschema en de stavaste wijze waarop de auto over de weg gaat doen de rest. Opvallend en chique. Zover voor wat zijn uitwendige kwaliteiten aangaat.

Kwaliteit laat zich niet horen!
Een auto is immers veel meer dan wat je zoal ziet. Eerst maar voor en achter instappen: via niet te klein bemeten portieren die zich bijna geruisloos (kwaliteit laat zich niet horen) na openen laten sluiten. Beweeg- en leefruimte voldoende. Ook voor de langere mens. Op het stevige maar niet te harde meubilair, dat ‘vlekvrij’ in gemêleerd grijs met zwart is afgewerkt. ‘Gewoon’ mooi.

Geen sportieve waarden…
Bij het wat meer dan normaal snel bochten nemen in de traploos verstelbare stoel zittend heb je net voldoende steun. Over snelheid gesproken. Van de kleine 1.0 liter driecilindermotor (67 PK) in deze leeg nog geen 1.000 kilo wegende auto mag je geen sportieve waarden verwachten. Toch zul je, mits beschikkend over een vlotte schakelhand en dito koppelingsvoet, verbaasd zijn over de willigheid waarmee hij voor zijn doen ‘sportieve’ prestaties wil leveren. Bij ‘felle’ acties ondersteunt de kwieke motor je akoestisch.

Super zuinig!
Je geniet van een goed overzichtelijk en van duidelijke informatie voorzien dashboard. Je leest een bijna onwaarschijnlijk laag brandstofverbruik af, hooguit (bij de voorgeschreven snelheden in Nederland) 1 liter op 20 kilometer, fabrieksopgave én realiteit. Aldus super zuinig. Achteruitrijcamera zorgt voor extra veiligheid. Met het ‘dik’ plezierig aanvoelende multifunctie stuur dirigeer je de compacte auto (in mijn geval rollend op mooie grijsglanzende lichtmetalen wielen) nauwkeurig door druk verkeer of op snelheid (top 156 km/u) in alle relatieve rust over de autoweg. Paar minpuntje kent de Hyundai i10 ook. Bij instappen blijkt de portiergreep binnen wat ver buiten je handbereik te zijn aangebracht. De cruise control is wat omstandig bedienbaar. Om te activeren (na instellen systeem op je stuur) is het horizontale mini-greepje daartoe vrij onhandig om moeiteloos, laat staan op gevoel, te vinden.

5 jaar fabrieksgarantie inclusief
Wat mag zo’n in top uitgeruste Hyundai i10, in fraaie kleur uitgevoerde breed geschoeide uitvoering kosten? Laat je het lichtmetaal buiten beschouwing dan staat er 17.095 euro in de prijslijst. Daaronder valt tevens 5 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking. Die mooie TwoTone Intense Blue Mica parelmoer kost 695 euro extra. Private lease Hyundai finance en zakelijk leasen is mogelijk.

Ga het beleven!
De Hyundai i10 volgt Euro 6D-ISC en stoot 115 gram CO2 per kilometer uit. Rest mij alleen nog de aanbeveling om het zelf tijdens een proefrit te gaan beleven!

Raadpleeg voor meer informatie www.hyundai.nl