Hyundai i20 1.0 T-GDi 6MT Premium Sky
Sportief én comfortabel

 

(by Anjès Verhey/Foto’s Rob Verhey/PR)

Sportief en comfortabel! Een mond vol die best enige uitleg verdient. Wel zo makkelijk als je de sleutel van je nieuwe Hyundai i20 achteloos op de bar gooit…. We gaan praten over een interessant gelijnde vierzitter met een duidelijke sportieve inslag. Wij kregen hem voor een rijimpressie te leen van importeur Hyundai Motor Nederland, gezeteld in Sassenheim. De auto was in prachtig Intense Blue Metallic uitgevoerd en dat doet zijn goed gedoseerde chroomsier blij blinken.

Technische hoogstandjes
Ik lees ‘één liter’ en denk dan aan knorrige nét te kleine motoren. Maar het is 2021 en deze een-pitter wordt aangeblazen door een uitlaatgas aangedreven turbolader. Als klap op de (verboden) vuurpijl wordt de brandstof onder hoge druk direct in de verbrandingsruimtes gespoten. Deze technische hoogstandjes zorgen er met zijn allen voor dat de vooruitgang inderdaad sportief mag worden genoemd. Je mag daar in je goed vormgegeven stoel gezeten zelf het nodige aan bijdragen. Met de verdraaid soepel door de zes verzetten flitsende handbak. ‘There is a hole in my head where the sun shines in’ zingt LEO. Ja, zo is het maar net met het SKY open dak! De maximum snelheid van de voorwiel aangedreven i20 is 173 km/u, de CO2 uitstoot 116 gr. en de prijzen van de nieuwe Hyundai i20 beginnen bij 18.635 euro. Bijtelling 22%.

Prioriteit: veilig onderweg…
Mijn i20 is loaded, zijn uitrusting lijkt wel een staalkaart van wat een moderne auto-producent aan rij-assistentie en veiligheid weet te bieden. Om maar wat te noemen aan Hyundai Smart sense veiligheidsvoorzieningen: op de navigatie gebaseerde Cruise Control, Lane Following Assist, Blindehoek botsing vermijding, Achterlangs kruisend verkeer botsing vermijding, Frontale botsing vermijding, Bestuurder vermoeidheids Controle, Parkeer assistentie en nog een aantal nieuwe gadgets. Hyundai stelde zich als prioriteit: veilig onderweg zijn.

Breder en langer
De auto. Hij oogt niet alleen gespierder dan zijn voorganger maar is echt breder en langer en heeft 5 centimeter meer wielbasis. Dat en die extra ruimte kom je voor- én achterin tegen en deze verhogen het comfortgevoel. Op lange ritten raak je nauwelijks vermoeid en dat beïnvloedt in positieve zin dat je hoogst geconcentreerd kunt blijven rijden. Wel zo veilig dus. Hoewel tegenwoordig bijna vanzelfsprekend mag de bedienings-vriendelijkheid van Hyundai’s i20 best in het zonnetje worden gezet. Kortom het is een plezierige actieve rijdersauto met een design waar je ook na langere tijd niet op uitgekeken raakt. Bijgaande foto’s verduidelijken dat. Suf grijs rijdt er al genoeg rond dus denk eens na over een sprankelende kleur. Chique is out,
verkeersveilig en vrolijk in!

Raadpleeg voor meer informatie www.hyundai.nl