Hyundai onthult concept car SEVEN

 

Hyundai presenteert SEVEN. Het is een concept van een nieuwe elektrisch aangedreven SUV (SUEV). De designstudie schittert als wereldprimeur op AutoMobility LA in Los Angeles (19-28 november). De IONIQ 5 en de Hyundai XCIENT Fuel Cell truck beleven op deze autoshow hun debuut voor de Noord-Amerikaanse markt.

SEVEN borduurt voort op de 45 Concept van 2019 en de Prophecy Concept van 2020. De nieuwe creatie is een volgende stap op weg naar een nieuw model in het line-up-merk IONIQ van Hyundai, speciaal voor batterij-elektrisch aangedreven auto’s (BEV). Het conceptmodel SEVEN is bovendien een bewijs van de commitment van Hyundai om in 2045 een CO2-neutrale bedrijfsvoering te realiseren.

‘SEVEN toont Hyundai’s creatieve kracht en de focus op de ontwikkeling van geavanceerde technologie voor geëlektrificeerd mobiliteit in de toekomst’, aldus Jose Munoz, President en CEO Hyundai Motor North America. ‘Het innovatieve interieur, de emissievrije aandrijflijn, de grensverleggende veiligheid en de op comfort gerichte technologieën schetsen een opwindende toekomst voor SUV-rijders.’

Designstudie nieuw model line-up-merk IONIQ
Elke model van Hyundai’s line-up-merk IONIQ biedt een rijbeleving waarbij geavanceerde technologie naadloos aansluit bij het dagelijks leven van de gebruikers. Ook SEVEN is daarvan een perfect voorbeeld, met zijn slimme ruimte-indeling en features waardoor een innovatieve leefruimte op wielen ontstaat.

‘Als tastbaar bewijs van Hyundai’s visie ‘Progress for Humanity’ verandert IONIQ de beleving van elektrische voertuigen door de ruimte te geven aan diverse lifestyles, zonder enig voorbehoud’, aldus Thomas Schemera, Executive Vice President en Global Chief Marketing Officer bij Hyundai Motor Company. ‘SEVEN representeert een benadering waarin de mens centraal staat, wat heeft geleid tot herijking van gangbare opvattingen en ervaringen.’

Een duurzame en hygiënische omgeving
Hyundai focust al jaren op het ontwikkelen van auto’s voor veilig en hygiënisch reizen. In SEVEN is gebruikgemaakt van diverse milieuvriendelijke materialen en toonaangevende features voor een schoon interieur, zoals een Hygiene Airflow System en ontsmetting met behulp van UVC-licht.

Hyundai past verder biologische lak toe in het interieur van SEVEN, evenals gerecyclede en hernieuwbare materialen. De deklagen, bamboe, tapijt, biologische hars en interieurlakken zijn allemaal afkomstig van hernieuwbare bronnen en dat zorgt voor minder uitstoot in het productieproces. De uitgebreide toepassing van koper en antibacteriële stoffen zorgt ervoor dat alle oppervlakken in SEVEN langdurig schoon blijven.

Raadpleeg voor meer informatie www.hyundai.nl