Hyundai presenteert elektrische raceauto RM20e

 

Hyundai heeft de RM20e geïntroduceerd, een prototype van een raceauto met midscheeps geplaatste elektromotor. De letters RM staan voor ‘Racing Midship’ en verwijzen naar de plaatsing van de elektromotor die de achterwielen aandrijft. Deze opzet geeft het N-prototype een ideale gewichtsverdeling voor optimale balans en wendbaarheid op het circuit.

Het RM-platform dient als rijdend laboratorium voor het testen van high-performance technologie en biedt een uitzonderlijk goede wegligging bij elke snelheid en onder alle omstandigheden. De balans en grip van het platform is essentieel om de enorme power van de RM20e – 596 kW (810 pk) vermogen en 960 Nm koppel – optimaal te benutten op uiteenlopende wegdekken.

Binnen 3 seconden van 0 naar 100 km/u
Met zijn zeer sterke, emissievrije elektromotor accelereert de RM20e naar verwachting binnen 3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en in 9,88 seconden zelfs naar 200 km/u. De plaatsing midscheeps van de elektromotor en de achterwielaandrijving bezorgen het prototype de tractie voor het geweldige acceleratievermogen. Zo biedt de RM20e de prestaties, de balans, de grip en het remvermogen van een raceauto, terwijl hij zo stil en gemakkelijk te bedienen is dat hij ook geschikt is voor de openbare weg.