In Monaco start nieuw tijdperk Porsche Mobil 1 Supercup

 

Nadat diverse Porsche-merkenracecompetities, waaronder de Porsche Carrera Cup Benelux, al van start zijn gegaan met de nieuwe versie van de Porsche 911 GT3 Cup, begint dit weekeinde ook het seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup. Ook in de internationale competitie, die wederom exclusief in het voorprogramma van de Europese Formule 1-Grands Prix verreden wordt, luidt de komst van de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup op basis van de modelgeneratie 992 een nieuw tijdperk in. Ook de locatie spreekt tot de verbeelding, want de eerste race wordt verreden op het beroemde stratencircuit van Monte Carlo.

De Porsche Mobil 1 Supercup gaat dit jaar zijn 29e seizoen in, waarbij er sprake is van tal van premières. Zo is het voor het eerst dat de seizoensstart van de internationale serie in Monaco plaatsvindt, in voorgaande jaren was dit meestal in Barcelona. En, zeker voor Nederlandse liefhebbers relevant, voor het eerst in de historie komt de Porsche Mobil 1 Supercup ook in ons land in actie, want tijdens het eerste weekeinde van september staat CM.com Circuit Zandvoort op de kalender.

Vijf Nederlandse rijders, twee teams met Nederlandse thuisbasis
Met Larry ten Voorde start een Nederlandse rijder als titelverdediger in de Porsche Mobil 1 Supercup. Hij rijdt opnieuw voor het Team GP Elite, evenals Max van Splunteren, die vorig jaar de rookie-titel als beste nieuwkomer in de serie won. De andere rijders van het team uit De Rijp zijn Lucas Groeneveld, Daan van Kuijk en Jesse van Kuijk.

Team GP Elite is echter niet het enige team met Nederlandse thuisbasis in de serie, want hoewel Parker Revs Motorsport onder Britse vlag rijdt, worden de Porsches van het team geprepareerd en gerund vanuit het Limburgse Nuth. De technische man achter het team is de Nederlander Patrick de Groot, die op vele internationale Porsche-cupsuccessen kan bogen. Zo won de Brit Richard Westbrook met De Groot als technisch verantwoordelijke twee keer de Supercup-titel en was De Groot ook betrokken bij successen in de Porsche Carrera Cups in Duitsland, Azië en Groot Brittannië. De rijders van het team zijn Harry King, afgelopen weekeinde als gastrijder winnaar van de beide races van de Porsche Carrera Cup Benelux, en Michael Crees, de afgelopen twee jaar actief in het Brits toerwagenkampioenschap.