Kalender NK Rally 2023 bekend
Eurol Hellendoorn Rally gaat op voor de 41e editie

 

Na de succesvolle lustrumeditie van de Eurol Hellendoorn Rally eerder dit jaar maakt de organisatie van Nederlands’ bekendste rally zich op voor de 41e editie in 2023. Het Bestuur Sektie Rally (BSR) van de Nederlandse autosportfederatie KNAF maakte onlangs de kalender voor komend seizoen bekend. De Eurol Hellendoorn Rally telt weer voor diverse kampioenschappen mee en zal plaatsvinden op vrijdag 15 en zaterdag 16 september. Uiteraard vormt de gastvrije gemeente Hellendoorn weer het centrum van de rallysport in het derde weekeinde van september.

De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally heeft geen lange pauze ingelast na de succesvolle 40e editie. Na uitgebreide evaluaties met de verschillende belanghebbenden zijn de voorbereidingen gestart voor komend jaar. Onlangs bevestigde de KNAF dat de rally in 2023 kan plaats vinden op de gewenste datum (vrijdag 15 en zaterdag 16 september) en zal meetellen voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), het Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) en het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK). De Eurol Hellendoorn Rally zal de vijfde rally op de kalender in Nederland zijn. De deelnemers aan het ONRK trappen af in Sulingen (Duitsland), in het eerste weekeinde van mei.

De volledige kalender voor komend seizoen luidt als volgt:
1 april Visual Art Rally (Zeewolde) (telt niet mee voor ONRK)
5/6 mei ADAC ACTRONICS Rallye Sulingen (Duitsland)
2/3 juni ELE Rally (Son)
16/17 juni Prima-Acon Vechtdal Rally (Hardenberg)
8 juli GTC Rally (Achtmaal)
15/16 september Eurol Hellendoorn Rally (Hellendoorn)
21/22 oktober Rocar-Tech Twente Rally (Hengelo)
24/25 november JACK’s International Drenthe Rally (Assen)

De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally wenst alle rallyfans alvast een spannend en mooi seizoen toe en verwelkomt hen graag in Hellendoorn op 15/16 september.