Kia Concept EV9: preview van elektrische SUV schittert op AutoMobility LA

 

Na de succesvolle lancering van de EV6 onthult Kia Corporation vandaag, tijdens de AutoMobility LA de Kia Concept EV9. De concept car is een duidelijke preview van hoe de volgende toevoeging aan de EV-line-up eruit zou kunnen zien en belichaamt de leiderschapspositie van het merk in het ontwerpen en ontwikkelen van begeerlijke, hightech en emissievrije auto’s.

De Concept EV9 is net als de EV6 een dedicated elektrische auto van Kia, op basis van het geavanceerde Electric Global Modular Platform (E-GMP).

De concept car belichaamt de visie van het merk, op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen, die onlangs is gepresenteerd tijdens de digitale presentatie ‘Kia Sustainability Movement’. Het design van de SUV is geïnspireerd op de natuur en er is gebruik gemaakt van upcycled materialen die zijn gemaakt van restafval uit het kwetsbare mariene ecosysteem.

Het opvallende design van de SUV is volledig gebaseerd op de nieuwe ‘Opposites United’-filosofie. Het designteam van Kia werd vooral beïnvloed door de ‘Bold for Nature’-pijler van de nieuwe designrichting van het merk. Het volledig elektrische SUV-concept heeft dan ook een iconische en gedurfde vorm aangenomen, waarbij logische en emotionele kwaliteiten worden gecombineerd met speelse en ruige stijlkenmerken.

Met zijn hightech technologie en allround flexibiliteit, voelt de Concept EV9 zich zowel thuis in druk verkeer in dichtbevolkte stedelijke gebieden als erbuiten.

“De Kia Concept EV9 is de volgende mijlpaal voor ons tijdens de ongelooflijke reis die we sinds het begin van het jaar maken. Nadat we onze intenties duidelijk hebben gemaakt – om een ​​wereldleider te worden in duurzame mobiliteitsoplossingen – presenteren we nu ons volledig elektrische SUV-concept, met een geavanceerde emissievrije aandrijflijn, een hypermodern exterieurdesign en een hightech interieur”, zegt Karim Habib, Senior Vice President en hoofd van het Kia Global Design Center.

De vorm van de toekomst
De Concept EV9 is een voorbode van een nieuwe SUV, gebaseerd op het geavanceerde E-GMP. De ruime gezinsauto, die wordt aangedreven door een emissievrije aandrijflijn, combineert een prachtig exterieurprofiel met een moderne en strakke binnenruimte die bol staat van de modernste technologie. De indrukwekkende esthetiek van de Concept EV9 – zowel van binnen als van buiten – is zorgvuldig gebaseerd op Opposites United, de nieuwe ontwerpfilosofie van Kia.

Geïnspireerd door de ‘Bold for Nature’-ontwerppijler van de filosofie, belichaamt de Concept EV9 een avontuurlijke, extraverte en recreatieve vorm met zijn robuuste en rechtopstaande houding. Het ontwerp van de Concept EV9 maakt drie zitrijen mogelijk, wat duidt op een toekomstig model dat zeer capabel, praktisch en actiegericht is.

Aan de zijkant maakt de SUV indruk met de scherpe, op kristallijnen geïnspireerde en hooggeplaatste spatborden. Door het lage zijprofiel van de carrosserie springen deze speciale spatborden eruit, wat resulteert in een sterk SUV-karakter.

De Concept EV9 is 4.929 mm lang, 2.055 mm breed, 1.790 mm hoog en heeft een wielbasis van 3.100 mm. Het concept combineert zijn verbluffende SUV-design met ultramoderne technologie. De volledig elektrische SUV heeft een actieradius tot 483 km en beschikt over ultrasnelle oplaadtechnologie met een 350-kW lader waarmee de geavanceerde accu in ongeveer 20 tot 30 minuten kan worden geladen van 10% tot 80%.

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl