Kia lanceert de e-Niro Edition

 

Kia groeit dóór in Nederland: na recordjaar 2020 heeft het merk ook in de eerste helft van 2021 het succes verder uitgebouwd. Met een marktaandeel van 9,5% was Kia in juni wederom het bestverkochte automerk van Nederland. En in de eerste helft van het jaar was Kia het op één na grootste automerk. Een van de belangrijkste pijlers onder het succes van Kia is de brede line-up van geëlektrificeerde auto’s. Van de 14.219 tot nu toe in 2021 verkochte Kia-modellen was 36 procent een Hybrid, Plug-in Hybrid of EV.

De succesfactor van de e-Niro
Een van de grootste succesmodellen van Kia is en blijft de Niro. Met name de volledig elektrische versie van de bestverkochte auto van Nederland in 2020, is dit jaar onverminderd populair. Ook in juni van dit jaar topte de Niro de Nederlandse verkoopranglijsten. De recordverkopen laten zich goed verklaren. De gunstige prijs/prestatieverhouding, het snelle 3-fase laden, de luxe en complete uitrusting, de ruimte en het grote bereik van tot wel 455* kilometer maken de e-Niro zeer geliefd.

Sinds de lancering van de Niro heeft Kia er in ons land al 36.000 exemplaren van geregistreerd. Met 12.000 eenheden is inmiddels een derde van alle in Nederland rijdende Niro’s volledig elektrisch.

Overstappen nog aantrekkelijker
Om overstappen op elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken, komt Kia met een nieuwe variant van de e-Niro. De nieuwe Edition is gebaseerd op de al rijk uitgeruste DynamicLine en voegt Privacy Glass, verwarmbare voorstoelen en een verwarmbaar stuurwiel toe. De Edition wordt geleverd met 17” lichtmetalen velgen en biedt bovendien onder meer een full map 10,25” navigatiesysteem met UVO Connect en Kia Live Services, adaptieve cruise control, climate control, smart key, Apple Carplay & Android Auto, parkeersensoren achter en een achteruitrijcamera.

Twee uitvoeringen
De nieuwe Kia e-Niro Edition is leverbaar met een accu van 39.2 kWh en een vermogen van 100 kW / 136 pk of 64 kWh en 150 kW / 204 pk. De consumentenadviesprijzen zijn respectievelijk € 37.995 en € 40.995. De Edition is dermate rijk uitgerust dat er indien gewenst maar één optie hoeft te worden aangevinkt, de metallic lak à € 795. Het speciale actiemodel is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren; Clear White (zonder meerprijs), Aurora Black Pearl, Interstellar Grey of Gravity Blue. Voor de extra rijke uitrusting van de Edition geldt geen meerprijs ten opzichte van de DynamicLine, resulterend in een productvoordeel van € 500.

Nu te bestellen, leverbaar vanaf medio september
De nieuwe e-Niro Edition is vanaf vandaag te bestellen bij de Nederlandse Kia-dealers. De eerste exemplaren arriveren vanaf medio september in ons land.

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl