Kia onthult de vernieuwde Ceed-familie

 

De succesvolle Ceed-familie van Kia wordt grondig vernieuwd. De verschillende uitvoeringen binnen de brede line-up krijgen stuk voor stuk een vernieuwd design, nog meer hightech features en geëlektrificeerde aandrijflijnen. De vijfdeurs hatchback, sportswagon en shooting brake krijgen een volledig opnieuw ontworpen voorzijde en sportieve updates aan de achterzijde. Ook het aanbod van lichtmetalen wielen en carrosseriekleuren wordt vernieuwd.

Met de Ceed-familie biedt Kia één van de meest brede line-ups in het gewilde C-segment. Alle uitvoeringen worden in Europa, speciaal voor de Europese markt ontwikkeld én gebouwd. De modelreeks is inmiddels goed voor 28% van alle Kia-verkopen in Europa.

In de Nederlandse markt is de Ceed-familie met de Hatchback, Sportswagon en de ProCeed succesvol met een nummer 1 positie binnen het C-segment in de maand juni van dit jaar. De drie bodytypes beschikte in diezelfde maand over 16,6% segmentaandeel.

Het exterieur: gedurfd en eigentijds
De vernieuwde Ceed-modellen krijgen een compleet nieuw front, waarop het gloednieuwe Kia-logo prijkt, het symbool voor ‘Movement that inspires’. De iconische Tiger Nose grille heeft nu een zwarte hoogglansafwerking met details van satijnchroom. De plug-in hybrids krijgen een nieuwe, gesloten grille met een opvallende afwerking in contrasterende patronen.

Aan weerszijden van de voorbumper bevinden zich twee grote luchtinlaten, voor een betere efficiency en een sportievere look. Andere nieuwe designelementen zijn de satijnchroomafwerking van het onderste luchtinlaatrooster en de vloeiende lijnen die doorlopen tot in de voorste wielkasten.

Op de vernieuwde achterzijde is het nieuwe Kia-logo prominent aanwezig tussen de LED-achterlichtunits. De nieuwe, hoogglans zwarte diffuser geeft de achterbumper een sportievere uitstraling.

Alle Ceed-modellen krijgen nieuwe full-LED-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting. De LED-mistlampen en de groot-/dimlichten zijn omringd door drie pijlvormige LED-modules. De LED-dagrijverlichting fungeert ook als richtingaanwijzer. De vijfdeurs GT-Line en GT krijgen nieuw ontworpen LED-achterlichtunits bestaande uit 48 honingraatvormige modules, omgeven door een rood frame. De multifunctionele modules zijn gepositioneerd in vijf rijen, achter getint glas. Nieuw voor deze GT-Line en GT uitvoeringen is dat de LED-richtingaanwijzers in sequentie oplichten.

Ook het aanbod van lichtmetalen velgen en carrosseriekleuren is vernieuwd. Zo zijn er drie volledig nieuwe designs op te merken; 16-inch lichtmetalen velgen,17-inch lichtmetalen GT-Line velgen en exclusieve 18-inch lichtmetalen GT velgen met rode accenten in de naafkap. Het aanbod van 13 carrosseriekleuren omvat vier nieuwe tinten; Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Grey en Experience Green.

De GT krijgt speciale designupgrades mee waaronder opvallende, rode accenten aan de voor-, zij- en achterkant. Hij krijgt ook een geheel eigen Tiger Nose grille met een hoogglans zwarte afwerking en details van donker chroom. De voorbumper heeft een hoogglans zwarte luchtinlaatrooster met ronde accenten. De sportieve diffuser aan de achterzijde bevat een dubbele uitlaat en is ook afgewerkt met rode GT-accenten.

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl