Kia Picanto 1.0 T GDi GT-Line
Pittige verwenmobiel!

 

by Anjès Verhey)

Een mondvol voor deze compacte auto. In de loop van de tijd groeide de van oorsprong wat kleine, simpele Picnto uit tot een volwassen two-box. Alle grappen zijn gemaakt, de auto en de naam zijn geaccepteerd. Dat merk ik, maar ik moet daarbij vertellen dat Kia mij niet zómaar een Picanto meegaf.

Aandacht trekker
De spitsgevormde nieuwe Picanto trok met vrolijk oranje kleuraccenten en bescheiden chroomsier flink de aandacht. Met name jonge nadenkende mensen met ‘duurzaam’ op hun radar zagen hem best zitten. En dat in SUV-land waar je auto kennelijk nog steeds niet groot genoeg kan zijn.

Autorijden zoals het hoort!
Voor ik het wist was ik verkocht door zijn handige, pittige en wendbare karakter. Was ‘onze’ Picanto buiten al een buitenbeentje, binnen hield hij trouw vast aan Kia’s filosofie: ‘Waarom zullen we het moeilijker maken dan het is.’ Dus instappen, instellen, starten en op weg. Geen studie in polsdikke gebruiksboeken, geen oeverloos gezoek in onduidelijke menu’s. Doodnormaal actief, ontspannen en bovenal veilig autorijden. Dat wil niet zeggen primitief. Want Kia stopte er naast de toch al riante standaard-uitrusting nog wat extra automobiele lekkernijen in. Die standaard-uitrusting beslaat een dicht bedrukt A-vier vel. We hebben het dan over de 1.0 T GDi GT-Line. Die kost inclusief o.a FCA, 8-inch full map navi, DAB radio, cruise control, 4.2 supervisie monitor, 16” lichtmetaal, achteruitrijcamera, LFA, LKAS en DAW en nog heel wat meer 21.990,- euro. Dan heb je 100 pk voorin die je met een ongemeen soepele 5-bak bij jouw les kunt houden. Je voert dan E-label C en je stoot per kilometer 121 gram Co2 uit. Met een vlotte schakelhand en koppelvoet zit je gevoelsmatig bijna in een sportauto. Hij trekt je toppie veilig door snelle bochten en houdt zonder moeite grotere wagens bij.

Al vanaf 14.695 euro
Nog even terug naar af. De basis-Picanto is net zo gaaf en strak getekend. Heeft net zo’n prettig Kia gezicht en biedt net zo veel comfortabele binnenruimte als onze verwenmobiel. Je koopt de Kia Picanto al vanaf 14.695 euro. Dan heeft hij ook de verbazingwekkende 1.0 liter motor die nu op 67 pk is afgetrimd. Alle essentiële veiligheidssystemen plus intelligent start/stop, plus 60/40 neerklapbare achterbank, plus TPMS, plus hillholder zijn dan aan boord. Hij rolt op stalen wielen maar dat kun je (naar wens) veranderen. Want je Picanto is veelzijdig en laat zich heel goed personaliseren. Het hoeft niet altijd groots om fijn te zijn.
Minpuntje, afleesbaarheid van klimaatregeling (rood op zwart, zeer laag geplaatst).

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl